Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinin (KMÜ) Karaman’daki ortaöğretim kurumlarına yönelik tanıtım programı kapsamında Karaman Anadolu Lisesi Türkçe-Matematik 12. Sınıf öğrencileri, öğretmenleri eşliğinde KMÜ’ye ziyarette bulunarak üniversite hakkında bilgi aldı.
KMÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Piri Reis Konferans Salonunda 03 Ekim Perşembe günü gerçekleştirilen programın açılış konuşmasını KMÜ Genel Sekreteri Ahmet Tüfekci yaptı. Öğrencilere,  “Sizlerin rahatı için akademik ve fiziki anlamda çok iyi bir ortam hazırladık.” diyen Tüfekci,  konuşmasını şöyle sürdürdü: “Üniversitemizde sizlerin tercih edebileceği iktisat, işletme, kamu yönetimi gibi bölümlerde verilen eğitim diğer büyük illerde verilen eğitimle aynı seviyede. Artık oturmuş bir üniversite kimliği kazandık. Bu yıl sizin son yılınız ve son çabanız. Bu süreçte işiniz zor ve stresli. Sizlere ve ailelerinize sabırlar diliyor ve hepinizin başarılı olmasını temenni ediyorum.”

Açılış konuşmasının ardından KMÜ Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Sorumlusu Uzm. Aliye Kıray ile KMÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanı Mevlüt Balta sunumlar yaparak öğrencileri bilgilendirdi. 

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü Araş. Gör. Nazan Şahbaz, iktisat okumak isteyen öğrencilerin ortalama bir sayısal düşünme becerisine sahip olmaları gerektiğini, mezun olanların kamu ve özel kurumlarda rahatlıkla iş bulabileceklerini ifade ederek, ayrıca mezunların idari hakimlik sınavlarına girebilme imkanı olduğunu hatırlattı.

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü Araş. Gör. Özgür Bayraktar, öğrencilere müfredat ile ilgili bilgiler verdi. Kamu yönetimi okuyanların çevrelerinde farklı bir konumda olacaklarını aktaran Bayraktar, kamu yönetimi bölümünün bireylerin kendilerini geliştirmeleri adına faydalı bir bölüm olduğunu söyledi.

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü Araş. Gör. Fuat Erol ise mezun olan öğrencilerin işletmeci unvanı aldıklarını belirterek kamu ve özel kuruluşlardaki çalışma alanlarından bahsetti.

Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Araş. Gör. Mert Öksüz de Edebiyat Fakültesi hakkında bilgi vererek eğitim koşullarını anlattı. Edebiyat Fakültesi mezunlarının çalışma alanlarına değinen Öksüz, edebiyat bilimcilerin geniş bir çalışma alanı olduğunu fakat mezunların temelde öğretmen ya da akademisyen olarak görev aldıklarını ifade etti.

Sosyoloji Bölümü Araş. Gör. Emre Arda Erdenk ise öğrencilerin ve mezunların şu an için en büyük kaygılarının iş kaygısı olduğunun altını çizerek, sosyoloji bölümü mezunlarının kamuda görev alma, öğretmen ve bireysel araştırmacı olabilme imkanları bulunduğuna değindi.

Keyifli bir ortamda gerçekleşen sunumda öğrencilerin çok eğlendikleri ve bilgilendikleri görüldü. Öğrencilerin ilgilerinin yoğun olduğu tanıtım programında sunumların ardından öğrenciler konuşmacılara sorular sorarak, geleceğe dair meraklarını giderdiler. Öğrencilerin kütüphanede yaptıkları gezinin ardından etkinlik son buldu.