Mardin Artuklu Üniversitesi (MAÜ) Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ağırakça, Midyat, Nusaybin ve Kızıltepe ilçelerinde yeni fakültelerin açılacağının müjdesini verdi.

Mardin merkez ve ilçelerinde görev yapan gazeteciler, bir süre önce Mardin Artuklu Üniversitesi’nde Vekil Rektör olarak göreve başlayan Prof. Dr. Ahmet Ağırakça’yı makamında ziyaret ederek hayırlı olsun dileklerini iletti. Gazetecilerin ziyaretinden dolayı memnuniyeti dile getiren Rektör Ağırakça, Artuklu Üniversitesi’nde yepyeni bir dönemin başladığını ve bu yeni dönemde herkesi kucaklayacaklarını, herkesi seveceklerini, herkesle birlikte çalışacaklarını, ancak bir A4 kağıdının bir yaprağının bile çalınmasına müsaade etmeyeceklerini söyledi.

Çalışmalarının son sürat devam ettiğini belirten Ağırakça, ilçelerde yeni fakültelerin kurulacağını kaydetti. Ağırakça, "Mardin Artuklu Üniversitesi olarak Midyat’a Fen Fakültesi, Nusaybin’e Veteriner Fakültesi ve Kızıltepe’de Ziraat Fakültesi açacağız. Bu konuda iş adamlarımızı, hayırseverlerimizi ve ilçelerimizin dinamiklerini harekete geçmeye davet ediyoruz" dedi.