Karaman Fen Lisesi’nin geçtiğimiz hafta düzenlediği matematik olimpiyatında Gevher Hatun Koleji ilk üç öğrenciden ikisini çıkartarak büyük bir başarıya imza attı. İl geneli 17 okulun katıldığı yarışmada toplam 50 öğrenci yarıştı. Her okuldan 3 er öğrencinin katıldığı yarışmada; Gevher Hatun Koleji öğrencilerinden Ahmet Taha Özçelik il 2. si Didar Yılmaz da il 3.sü oldu. Yarışmada Gevher Hatun Kolejini temsil eden diğer öğrenci olan Mustafa Talha Arıkan ise il 6.sı oldu.
Okul müdürü Ali Celal ÖZTAN sonucun kendilerini çok mutlu ettiğini belirterek “Okulumuzda başarı bir gelenektir. Öğrencilerimiz uzun ve sistemli bir çalışmanın neticesinde bu büyük başarıyı kazandılar. Tüm öğrencilerimizi ve onları yetiştiren öğretmenlerimizi tebrik ediyorum" dedi.

Okul Eğitim Koordinatörü Çağrı Alp KARAKAYA “ Karaman İrfan Ataseven Fen lisesinin il geneli yapmış olduğu matematik olimpiyat sınavını okulumuz için büyük bir başarı ile sonuçlandı. 50 öğrencinin katıldığı sınavda 3 öğrencimiz ilk 10’ a girmiştir. Öğrencilerimiz bu işe inandılar ve başardılar. Yaptığımız olimpiyat çalışmaları sonucu gelen başarılar, yapacaklarımızın kanıtıdır. Okul olarak Akıl oyunları, olimpiyat ve proje çalışmalarında planlı ve programlı olarak çalışıyoruz. Akademik ve Sosyal etkinliklerde Karaman da özel okulculukta 1 NUMARA olduğumuzu kanıtladık. Öğrencilerimizi canı gönülden kutluyorum” dedi.