Mektebim Okulları Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Kalko, Afyonkarahisar’da 2017-2018 eğitim ve öğretim yılında hizmete girecek olan yeni kampüs ile ilgili olarak, “Afyon’daki bölgemize yaklaşık 18 dönümlük bir arazi üzerine kurulu 12 bin metrekare kapalı bir alana sahip yaklaşık bin 300 kapasiteli çocuklarımızın kendilerini keşfedecekleri geliştirecekleri ortamlara sahip akıl ve bilim yolundan giden bir eğitim kurumu kazandırıyoruz” dedi.

Mektebim’in Afyonkarahisar’da hizmete girecek olan yeni kampüsü bugün gerçekleştirilen basın toplantısı ile kamuoyuna tanıtıldı. Gerçekleştirilen toplantıya Mektebim Okulları Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Kalko’nun yanı sıra Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, İl Genel Meclis (İGM) Başkanı Salih Sel, İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri ile okul idarecileri ve çok sayıda eğitimci katıldı. Termal bir otelde gerçekleştirilen toplantının açılışında konuşan Kalko, kentte kurulacak kampüsün 2017-2018 eğitim ve öğretim döneminde hizmete vereceğini ifade etti. Kalko, “Ülkemizin yaşadığı en büyük eksikliklerden birisi kalifiye bir eğitim ortamının olmaması. Eğitimler geleceğimin şekillenmesi noktasında, ülkemizin çağdaş muasır medeniyetlere ulaşması noktasında bizim için çok önemli yatırımlar. Türkiye genelinde 51 kampüsümüz, 160 okulumuz ve yaklaşık 30 bin öğrencimiz olacak yeni eğitim ve öğretim döneminde. Direk ve dolaylı 6 bin çalışanı olan büyük bir aileyiz. Afyon bizim uzun zamandır yatırım yapmak istediğimiz bir bölgeydi. Afyon’daki bölgemize yaklaşık 18 dönümlük bir arazi üzerine kurulu 12 bin metrekare kapalı bir alana sahip yaklaşık bin 300 kapasiteli içinde çağdaş eğitim ortamlarının tamamını barındıran, çocuklarımızın kendilerini keşfedecekleri geliştirecekleri ortamlara sahip akıl ve bilim yolundan giden bir eğitim kurumu kazandırıyoruz. Bununla birlikte sosyal donatıları da gelişmiş bir eğitim kurumu. İçerisinde tam teşekküllü 400 kişilik bir konferans salonundan, buz pateni alanına, bir cep sineması alanından, kapalı spor salonuna, robotik sınıflarımızdan, gelişmiş laboratuvarlarımıza kadar tüm alanları içinde barındıran bir eğitimi kurumu kazandıracağız” dedi.

“Eğitim dışında da başka hiç bir sektörde yatırım yapmayan bir kurumuz”

Kurum olarak sadece eğitim sektöründe yatırım yaptıklarını vurgulayan Kalko şunları söyledi:

“İnşaatımıza zaten başladı, temmuz ayında da tamamlanmasını öngörüyoruz. Bizim ‘Mektebim’ olarak 3 tane temel ilkemiz var birincisi eğitim kurumu yatırımcısı olduğumuz müddetçe vatanını, milletini seven toplumun bütün kesimlerine eşit mesafede duran, eğitimden kazandığını eğitime yatıran ve eğitim dışında da başka hiç bir sektörde yatırım yapmayan bir kurumuz. Afyon’a özellikle biz franchise yani isim hakkı vererek gelmedik. Afyon’a bizzat merkez okulu olarak direk Mektebim A.Ş. olarak geldik. Elimizi hiç bir zaman için Afyon üzerinden çekmeyeceğiz sık sık gerek şahsım gerek ilgili bölge direktörlerimiz Afyon’da olacaklar. Afyon’da da ses getirecek öğretmen alımları yapmaya başladık. Biz buraya sadece 51. kampüsümüzü açmaya gelmedik sadece biz buraya nitelikli bir eğitim getirmeye geldik. İnşallah bunu da başaracağız.”

“Özel okullar teşvik modelini yaygınlaştırmalıyız ve yüzde 85’lere kadar çıkarmalıyız”

Toplantıda konuşan Başkan Çoban ise kamunun özel eğitime verdiğin teşvikin arttırılması gerektiğini ve kamunun eğitimin yüzde 85’ini özelleştirmesi gerektiğini vurguladı. Başkan Çoban, “Ben söz sahibi olsam hiçbir devlet okulu bırakmam. Sistemimi kurarım, istediğim kriterleri belirlerim özel sektöre parasını veririm onlara yaparlar ama bende takibini yaparım. Öğrencilerini ve öğretmenlerini takip ederim. Bugünkü bizim Milli Eğitim’in mantığı ile bizim kısa vadede başarılı olma şansımız yok. Ülkemizde bir eğer eğitimde başarılı olacaksak bu özelleşme modelini, özel okullar teşvik modelini yaygınlaştırmalıyız ve yüzde 85’lere kadar çıkarmalıyız. Tabi köylerde, kasabalarda, küçük ilçelerde bunu yapmak mümkün değil belki ama Sandıklı’da, Bolvadin’de, Uşak Banaz’da, Kütahya Simav’da bunlar olabilir. Ben inanıyorum ki devletimiz bu şekilde daha az masrafla eğitimden daha fazla verim alacağına inanıyorum” diye konuştu.

Toplantı konuşmaların ardından verilen ikramlarla sona erdi.