KMÜ Tanıtım filminin gösterimi ile başlayan program, üniversitenin kuruluşundan bugüne gelişimini anlatan slayt sunumu ile devam etti. Ardından KMÜ Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlileri Ümmühan Ünlü, Keriman Yıldız ve Döndü Koyuncuoğlu tarafından yüksekokuldaki programlar hakkında bilgi verildi.
 
Öğretim görevlileri ayrıca yaşam bulguları, vital bulgu, ateş, nabız ve tansiyon gibi verilerin insan hayatındaki önemine değinerek tansiyon ölçme ve nabız alma teknikleri konusunda uygulamalara yer verdiler.
 
“Bu gezinin öğrencilerimize tercih aşamasında yardımcı olacağını düşünüyorum”
 
Gülnar Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Öğretmeni Çağlar Koyuncu kendisinin de KMÜ mezunu olduğunu hatırlatarak şunları söyledi: “Hasta ve Yaşlı Bakımı Hizmetleri ile Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Bölümü öğrencilerinden oluşan 25 kişilik bir grubu buraya getirdik. Gezimizle gerek üniversiteyi gerekse yüksekokulu tanımalarını amaçladık. Kendim de bu üniversiteden mezun olduğum için öğrencilerimin burayı görmesini ve tanımasını istedim. Karaman’a yakın sayılabilecek bir ilçeden geldiğimiz için öğrencilerimizin tercih aşamasında bu gezinin onlara yardımcı olacağını düşünüyorum. Umarım faydalı bir eğitim gezisi olmuştur. Bu geziyi düzenlememizde bize yardımcı olan bütün üniversite personeline teşekkür ediyorum.”
 
Öğrencilere Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesini tanıtıcı dokümanların dağıtıldığı program, yerleşke gezisinin ardından sona erdi.