04 Haziran 2014 Çarşamba günü BESYO Yeni Spor Salonunda gerçekleştirilen mezuniyet törenine; Vali Murat Koca, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Çevik, öğrenciler ve aileleri katıldı.
 
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklâl Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende konuşan Rektör Prof. Dr. Sabri Gökmen: “Bugün Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinden mezun olarak diplomalarını alan öğrencilerimizin, çeşitli alanlarda ülkemizin gelişmesine ve büyümesine katkı sağlayacağına olan inancımı belirterek, eğitimli ve bilinçli bireyler olarak onlardan bu ülkeye ve insanlığa hizmet etmenlerini bekliyoruz. Unutmayın ki gençler, insana ve insanlığa ait değerlerin yok edilmeye çalışıldığı bir dönemde, size ve bizlere ülkemizin ihtiyacı var. Yaşadığımız dünyanın bizlerle ilgili umudu var. Gelecekte de bu umudun devam edebilmesi için güçlü bireyler olmalı, kendimizi sürekli yenilemeliyiz. Bunun yolu da öğrenmekten ve öğrendiklerimizi tatbik etmekten geçmektedir.”  dedi.
 
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğrencilerinin mezuniyet sevincine ortak olan Vali Murat Koca ise mezun olan tüm öğrencileri tebrik ettiği konuşmasında, geçmişteki öğrencilik yıllarından örnekler vererek, yıllar süren üniversite eğitimi sonunda mezuniyetin bir son olmanın yanında aynı zamanda hayatın diğer bölümünde bir başlangıç olduğunu belirtti.
 
Vali Koca, şu anda üniversite hayatının lisans bölümünü sonlandıran öğrenciler içerisinde bazılarının akademik kariyere devam edeceklerini, bazılarının da kamu kurum ve kuruluşlarında ya da özel sektörde yeni görevler alarak yaşamlarına devam edeceklerini belirtti.
 
Konuşmasının sonunda Vali Koca, geleceğimizin teminatı olan gençlerin ülkemizi her alanda ve her anlamda en zirveye taşıyacağına olan inancını belirterek öğrencilere bundan sonraki hayatlarında başarılar diledi.
 
Konuşmaların ardından Vali Murat Koca ve protokol üyeleri tarafından bölümlerini dereceyle bitiren öğrencilerin mezuniyet belgeleri ve ödülleri verildi.