2013-2014 Eğitim Öğretim yılına yeni binasında başlayan Özel Gevher Hatun Kolejini  ziyaretinde konuşan Akgün , okulun başarılarını yakinen bildiğini, kendi çocuklarının da Ankara’daki Samanyolu Koleji’nde eğitimlerine devam ettiğini söyledi. Yurt dışındaki okulları da ziyaret ettiğini, maddi ve manevi anlamda desteklerini esirgemeyen, Anadolu insanının da gayretlerini bizzat Güney Afrika’da Türk Okulu’nu ziyaretinde gördüğünü dile getirdi.
Karaman’ın Sarıveliler ve Ayrancı İlçesi ile Akçaşehir ve Sudurağı Beldesi’nde görüştüğü yöre insanlarından da Okuma Salonları ile ilgili güzellive kleri, başarıları bildiğini söyleyen Akgün, yeni okulun her anlamda ilimize  katkıda bulunmaya devam edeceğine inandığını söyledi. Dershanelerle ilgili görüşlerini de aktaran Akgün, bu konuda ulusal medyada haber olan düşüncelerini tekrar dile getirdi. Akgün, dershanelerin sınava hazırlıkta önemli katkısı olduğunu, kaliteli liselere, üniversitelere yerleşme noktasında Anadolu insanı ve çocukları için önemli kurumlar olduğunu belirtti.
Dershaneler ile ilgili yaşanan süreçte istenmeyen bir ortamın oluştuğuna dikkatleri çeken Akgün, Bakanlar Kurulu görüşmesinden sonra 2015 yılına ertelenen durumun kendi teklifi ve talebi ile ortaya çıktığını dile getirdi.
Akgün birçok yerde dershanelerin eğitim sisteminin bazı açıklarını da kapattığını anlattı. Akgün, “Çocuklarımın ikisi de aynı anda okuyordu, özel okulda okutmaya yetişemedim. Birini özel okuldan alıp devlet okuluna gönderdim, takviye olsun diye de dershaneye yolladım.Çünkü dershaneler bu memleketin bir gerçeğidir.” şeklinde ifade etti.
Okul  velileri Milletvekili Akgün’e dershaneler konusundaki duruşundan ve görüşlerinden dolayı hem teşekkür ettiler  hem de kendisini desteklediklerini ifade ettiler. Akgün, kahvaltı sonrası okulu gezerek ilgililerden bilgi aldı.
Okul Müdürü Ali Celal Öztan, okulun eğitimdeki kalitesi ve istikrarlı başarısının yanında sosyal, kültürel ve sportif faaliyetler de adını sık sık duyurduğuna dikkatleri çekerek “Bu başarının altında fedakar çalışmalar ile öğrenci,veli ve öğretmen uyumu yatıyor.” Dedi.