Maarif, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Abdurrahman Kurt koordinatörlüğünde, Eğitimci Yazar Yusuf Yıldırım editörlüğünde, geniş bir kadro ile hazırlandı. Derginin dizgi, tasarım ve teknik çalışmaları İbrahim Çığırgan, Ömer Koçak ve Raşit Bayrak tarafından yapıldı.

Görev yapılan makamlarda rutin dışında kalıcı olacak hizmetler gerçekleştirmek adına, Maarif dergisinin geleceğe atılan adım olduğunu belirten İl Müdürü Asım Sultanoğlu, derginin eğitimin artısını eksisini ortaya koymasının yanı sıra, eğitim hakkında alternatifler sunarak yayın hayatında kalıcı olma arzusunda olduğunu da ifade etti. Sultanoğlu, bu çalışmanın her aşamasında emeği geçen yazar, akademisyen, öğretmen ve öğrencilere teşekkür etti.

Maarif’te, Karaman’ın eğitimci yazarlarının Karaman ve eğitim üzerine yazıları ile çeşitli üniversitelerden akademisyenlerin hazırladıkları yazılar yer alıyor. Müdürlüğümüzün sosyal, kültürel ve eğitim alanında gerçekleştirilmiş örnek proje ve etkinlikleri, öğrencilerimizin yazarlığa adım attığı yazılarla birlikte sunuldu.

Karaman’ın eğitim tarihine de ışık tutacak Maarif dergisinde, hemşehrimiz Bekir Sıtkı Erdoğan’dan Yunus Emre’ye şairlerimizin şiir anlayışları, sağlıkta farkındalık eğitimi, geçmişten günümüze öğretmenlik anlayışı, okuma kültürümüz, AB projeleri ve eğitim sistemimize dair farklı bakışlara yer verildi.

Dergi, karaman.meb.gov.tr/maarif internet adresi üzerinden e-dergi olarak da okunabilecek. Maarif dergisi, Milli Eğitim Bakanlığı birimleri, İl Milli Eğitim Müdürlükleri ile resmi ve özel çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarına da gönderilecek.