Eğitim Bir Sen Karaman Şubesindeki söyleşiye çok sayıda dinleyici katıldı. Karaman Milli İrade Platformu sözcüsü Memur-Sen İl Temsilcisi Yunus ÖZDEMİR’in selamlama konuşmasının ardından Abdurrahman DİLİPAK dinleyicilere hitap etti.
DİLİPAK konuşmasında 17 Aralık operasyonu ile aslında sadece Türkiye’ye değil İslam Ülkelerine, İslam Ülkelerinin uyanışına bir darbe vurulmak istendiğini belirtti. DİLİPAK konuşmasına şöyle devam etti:  "Bu kavga, AK Parti ile tırnak içinde söylüyorum Cemaat arasındaki kavga değildir. Bu, 100 yıl geriye giden uluslararası sistemle İslam ümmeti arsındaki hesaplaşmadır. Görülen hesaplaşma 300 yıllık bir birikimin hesaplaşmasıdır çünkü bizim iktidarı kaybetmemiz 300 yıl önceye dayanıyor.

Bugün Türkiye her istediğini yapacak bir güçte değil. Ama bizim istemediğimiz bir şeyin yapılması artık mümkün değil. Biz kime dokunursak yeni dünyanın lideri o olacak. Şili ile işbirliği yaparsak, Şili, Hindistan ile işbirliği yaparsak Hindistan, Avrupa ile işbirliği yaparsak Avrupa, Amerika ile işbirliği yaparsak Amerika olacak. Hiç kimse bizi kaybetmeyi göze alamaz. Onun için bu topraklardaki iktidar savaşı çok keskin yaşanıyor. Siz bir buçuk milyar Müslüman’ın ümidisiniz"

Din büyüklerinizi ‘ilah’ ve ‘rab’ edinmekten vazgeçmemiz gerekiyor. Aynı Allah’a, Resule ve kitaba iman edenler tek bir cemaattirler. Kim ki ikinci bir cemaatten söz ediyorsa, kendine ya yeni bir ilah, ya yeni bir kitap ya da yeni bir resul uydurmuştur. Biz Allah’a Resulü’ne ve kitaba iman ediyoruz. Eğer gerçekten mü'min isek öyle yapmamız gerekiyor.”dedi.