Programa, İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu, okul yöneticileri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı. Öğrenciler bizzat anne ve babaları ile hazırladıkları çalışmalarını İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu’na ve misafirlere uygulamaları ile sundular.
Minik öğrencilerin stantlarını tek tek gezen İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu öğrencilerin aileleri ile birlikte hazırlamış oldukları çalışmaların çok önemli olduğunu belirtti. Sultanoğlu, “Minik öğrencilerimizin aileleri ile birlikte böyle bir çalışmayı yapması bizler için çok kıymetli ve önemlidir. Bu tür etkinliklerle öğrencilerimiz toplum karşında çalışmalarını anlatarak kendilerini ifade etme fırsatı bulmuşlardır.  Bu anlamda böyle güzel bir çalışmaya imza atan başta okul yönetimine, öğretmenlere, öğrencilere ve öğrenci velililerimize teşekkür ediyorum” diye konuştu.  
Okul Müdürü Rukiye Kurt ise yaptığı açıklamada; “Tüketimin en hızlı çağını yaşadığımız şu günlerde öğretmenimiz, öğrencilerimiz ve velilerimiz ellerindeki malzemeler ile bir şeyler oluşturarak üretime geçmek ve bunları da öğrencilerimizin toplum önünde sunmaları bizleri çok mutlu ediyor. Emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.
Öğrencilerin deneylerini ve çalışmalarını İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu’na anlatırken yaşamış oldukları heyecan ve mutluluk görülmeye değerdi.