Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nde ilk defa düzenlenen ‘1’inci Uluslararası Öğrenci Buluşması’ renkli görüntülere sahne oldu. MSKÜ’de okuyan 55 ülkeden gelen öğrenciler, yöresel kıyafetleri ile açtıkları stantlarda ülkelerinin tanıtımını yaparken, müzik kültürlerinden de örnekler verdiler. Üniversite Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen etkinlik, Atatürk Kültür Merkezi Fuaye salonunda yapıldı.

Dünya üniversitesi olmak için yola çıktıklarını belirten Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yusuf Ziya Erdil, “Biz uluslararasılaşmanın bir ayağı olarak 2011 yılı itibari ile uluslararası öğrenci kabul etmeye başladık. Yaklaşık 10 yıldır üniversitemizden tüm dünyaya yaklaşık 800 öğrencimizi gönderdik. Bunun yanında yüzlerce öğrencimizi üniversitemizde kabul ettik. Bizim için dönüm noktası olan öğrenci kabul edebilmekti. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi olarak bir dünya üniversitesi olma vizyonunu önümüze koyduk. Bir dünya üniversitesi ve dünyanın bir parçası olmak istiyorsak, sınırlarımızı ve nüfusumuzu 70 milyona değil, 7 milyara endekslememiz gerekiyor. Muğla’da 50 farklı ülkeden öğrencimiz var. Bizim hedefimiz yüzde 5 öğrencimizi ve yüzde 2 akademik personelimizi uluslararası yapmak” dedi.

Etkinlikte Kazakistan, Azerbaycan, Sudan’dan gelen öğrenciler, yöresel kıyafetleriyle ülkelerinin folklorunu tanıttı. Sahnede müzik eşliğinde ülkelerinin kültürünü tanıtan öğrenciler, katılımcılar tarafından büyük alkış aldı. Üniversite AKM Fuaye salonunda her ülke öğrencisi küçük stantlarda yemekten el sanatlarına kadar tanıtım yaparken, Çin’den gelen öğrenciler ise ziyaretçilerin isimlerini Çince yazarak etkinliğe katkı verdi.