İl genelindeki eğitim öğretim faaliyetlerinin değerlendirildiği İlçe Milli Eğitim Müdürler Toplantısı, İl Milli Eğitimi Müdürü Asım Sultanoğlu başkanlığında gerçekleştirildi.
Yönetim faaliyetleri ile eğitim öğretim çalışmalarının değerlendirildiği; ortaöğretime geçiş sınavları ile ilgili hazırlıklar, stratejik plan, proje ve sosyal faaliyetlerin görüşüldüğü toplantıya Eğitim Denetmenleri Başkanı, İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yöneticileri katıldı.

Toplantıda Merkezi Sistem Ortak Sınavları ile ilgili yapılan çalışmalar ve alınacak tedbirlerle ilgili görüşmeler yapıldı. Yürütülen Okuma Zamanı, TÜBİTAK, Okullar Hayat Olsun projeleri ile ilgili değerlendirmelerde bulunuldu. Bu hafta içerisinde bölge sergisi Mersin’de gerçekleştirilen Bu Benim Eserim projesinde elde edilen başarı ile ilimizin Ankara’da temsil edileceği belirtilerek proje ile ilgili detaylı bilgiler verildi.

İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu toplantıda yaptığı konuşmada, “İdareci ve öğretmenler olarak bulunduğumuz yere değer katmalıyız. Öğretmenlik mesleğini sıradan bir memurluk olarak görmemeliyiz. Aktif ve etkin olmak gerekir. Öğretmen; öğrencilerin yeteneklerini fark eden, o yetenekleri geliştiren kişi olmalıdır. Bunu bazen derste, bazen de sosyal etkinlikler yoluyla gerçekleştirebiliriz. Bu sebeple sosyal etkinliklerin önemini göz ardı etmemeliyiz.” dedi.

Sultanoğlu konuşmasının devamında okul meclislerinin önemine dikkat çekerek, “Eğitim öğretim faaliyetleri içerisinde daha iyi sonuçlar alabilmek için, öğrencilere fikir ve önerilerini ifade edebileceği ortamlar hazırlamalıyız. Okullarımızdaki öğrencileri temsil eden, okul meclisi temsilcileriyle düzenli olarak toplantılar yapılmalı, onların fikirlerine başvurulmalıdır.” şeklinde konuştu.

İlçelerin eğitim öğretim faaliyetleri hakkında yapılan değerlendirmelerle toplantı sona erdi.