Karaman İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ortaöğretim Okulları Arası Münazara Yarışması Finali’nde öğrenciler fikirlerini ortaya koydu.
Piri Reis Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen programa, İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu’nun yanı sıra şube müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
Münazara yarışmasında finale kalan Karaman Anadolu Lisesi ve İrfan Ataseven Anadolu Lisesi öğrencileri yarıştı. Yarışmada, Karaman Anadolu Lisesi ‘Türkiye Bölgedeki Ülkelerle Birlik Olarak Ekonomik ve Siyasal Anlamda Daha da Güçlerin’ düşüncesini savunurken, İrfan Ataseven Anadolu Lisesi ise ‘Türkiye Avrupa Birliğine Girerek Ekonomik ve Siyasal Anlamda Daha da Güçlenir’ düşüncesini savundu.
Münazarada jürinin yapmış olduğu değerlendirme sonucunda İrfan Ataseven Anadolu Lisesi birinci oldu. Jürinin verdiği karara Karaman Anadolu Lisesi öğrencileri, velileri ve öğretmenleri tepki göstererek salondan ayrıldı.
Salonu sakinleştirmek amacıyla konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu; “Her iki ekipte gerçekten bir birinden kıymetli. Önemli olan bu tür yarışmalarda sonuçtan daha çok buraya çıkardığımız ürün önemli. Bir sürü elemelerden geçerek buraya geldiler. Çok ciddi okullarla yarıştılar. Yarışmanın neticesinde mutlaka bir birinci bir ikinci olur. Jürinin değerlendirme kriterlerini bilmiyoruz. İzlerken bizde farklı düşüncede olabiliriz. Biz farklı şekilde ikna edilmiş olabiliriz. O yüzden değerlendirmeye saygı duyarak bu ama hiçbir şekilde bu arkadaşlarımıza bu işi daha az savundular dememiz Karaman Lisesi’nin az savunduğunu asla kimse söyleyemez. Bunlar çok başarılı bir yer ya da çok başarısız kısmına çıkmaz. Buraya çıkıp iki cümle kurmak çok kolay bir iş değil. Her biri buraya çıktı fikrini çok ciddi bir şekilde savundu. Bu yüzden değerli arkadaşlar buradaki arkadaşlarımızın başarısızlığı söz konusu değil. Her kese ayrı ayrı teşekkür ediyorum.” dedi.
Çekişmeli geçen final yarışmasının sonucunda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesinin ardından program sona buldu.