Karaman'daki eğitim öğretim hazırlıkları ile ilgili çalışmaların değerlendirildiği İlçe Milli Eğitim Müdürler Toplantısı, İl Milli Eğitim Müdürlüğünde yapıldı.
Vali Murat Koca’ya yapılan ziyaretin ardından başlayan toplantı İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıya Maarif Müfettişleri Başkanı, İlçe Milli Eğitim Müdürleri, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları ve Şube Müdürleri katıldı.

Toplantıda, 2013-2014 eğitim öğretim döneminin değerlendirilmesinin ardından 2014-2015 eğitim öğretim yılına dair yapılan hazırlıklar ele alındı. Bu kapsamda; fiziksel şartların iyileştirilmesi, yönetici ve öğretmen durumları, kitap dağıtımı, eğitim öğretime dair yapılacak çalışmalar ve projeler hakkında bilgilendirmeler yapılarak görüş alışverişinde bulunuldu.

“Yeni Türkiye için eğitim alanında var gücümüzle çalışmalıyız.” diyen İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu, yöneticilerin bulunduğu yere değer katması gerektiğini belirtti.

İl Müdürü Asım Sultanoğlu konuşmasının devamında “Öncelikli amacımız mutlu çocuklar yetiştirmektir. Yüksek mevkide ama mutsuz bireyler istemiyoruz. Öğrencilerimizin akademik başarıları önemli ancak onların iç alemini de beslememiz gerektiğini unutmamalıyız. Görevimizi layıkıyla yerine getirmeli, gerekirse inisiyatif kullanarak takım çalışması için ekipler oluşturmalıyız.” dedi.

Geçtiğimiz yıl yapılan projelerle ilgili değerlendirmelerin ardından Okuma Zamanı, Sağlıcakla Kal, EDEP gibi projelerin artarak devam edeceğini bildiren Sultanoğlu, “Bu projelerle öğrencilerin sosyal zekası, insani ilişkileri gelişiyor. Bu doğrultuda vicdan ve merhamet sahibi fertler yetiştirmeyi amaçlıyoruz. Öğrencilerin farklı kabiliyetlerini ortaya çıkarıp geliştirdiğimizde dünya çapında edebiyatçılar, sanatçılar ve bilim insanları çıkarabiliriz. ” şeklinde konuştu.