Karaman Anadolu İmam Hatip Lisesi 11. ve 12. sınıf öğrencilerine, üniversiteyi tanıtmak amacıyla bir gezi düzenledi.
 Geziye, Müdür Yard. Mehmet Çalışkan, Edebiyat Öğretmeni Murat Eker, Meslek Dersleri Öğretmeni Şeydanur Danışan, Rehber Öğretmeni Ferhan Başkurt ile birlikte 28 öğrenci katıldı.

 Necmettin Erbakan Üniversitesinde Yard. Doç. Dr. Ali Öge’nin Kur’an-ı Kerim dersine katılan öğrenciler daha sonra Prof. Dr. Orhan Çeker ile bir saatlik görüşme yaptı.  Prof. Dr. Orhan Çeker öğrencilere İlahiyat Fakültesi hakkında bilgi verdi. “İslam dini garip doğmuştur garip ölecektir;  ne mutlu o gariplere!” hadisi şerifini hatırlatarak söze başlayan Prof. Dr. Orhan Çeker, İslami ilimlerin önemine dikkat çekti ve bu alanda hizmet etmenin kutsiyetine değindi. Karaman Anadolu imam hatip lisesi öğrencileri son olarak, geçen yıl Karaman İHL Meslek Dersleri Öğretmeni olarak görev yapan,  şu anda Necmettin Erbakan Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde Araştırma Görevlisi olan Sümeyye Saygın ile görüştü.

Daha sonra Mevlana Üniversitesine geçen öğrenciler; Hukuk Fakültesi duruşma salonunu ve Tıp Fakültesi laboratuvarını gezdi.  Mevlana Üniversitesi Uzman Psikolojik Danışmanı Aziz Yıldırım tarafından sınav kaygısı ve stres ile ilgili semineri dinledi. Ardından Selçuk üniversitesi kampüsünü gezen öğrenciler Edebiyat Fakültesinde Bölüm Başkanı olan Prof. Dr. Ahmet Sevgi ile görüştü. Yard. Doç. Dr. Erol Çöm ’ün eski Türk Edebiyatına Giriş dersine katılarak Edebiyat Fakültesi hakkında da bilgi edinen öğrenciler Konya merkezdeki gezi sonunda Karaman’a geri döndüler.