Ordu Üniversitesi’nin 2014-2015 akademik yılı açılış töreni Cumhuriyet Yerleşkesi’nde yapıldı.

Törene Ordu Vali Vekili Fatih Görmüş, Garnizon Komutanı Şeref Çakmak, Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İhsan Günaydın, Ordu Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Çöpoğlu, Altınordu Belediye Başkan Yardımcısı Aydın Şaşmaz, akademisyenler, idari personel ve öğrenciler katıldı.

Ordu Üniversitesi Tıp Fakültesi Morfoloji Binası Konferans Salonu’nda gerçekleşen akademik yıl açılış töreni saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Üniversitenin tanıtım filminin izlenmesinin ardından konuşan Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, Ordu Üniversitesi’nin gün geçtikçe daha iyi olacağını, Ordu iline hareketlilik kazandıracağını söyledi. Konuşmasını sunum eşliğinde gerçekleştiren Yarılgaç, üniversitenin kurulduğu ilk günden bu yana geçirdiği değişimleri görsel olarak anlattı.

YARILGAÇ: "ODÜ GENÇ YAŞINDA ÇOK ŞEYLER BAŞARDI"

Konuşmasında Ordu Ünivesitesi hakkında teknik bilgiler veren Yarılgaç, "Ordu Üniversitesi genç yaşına rağmen çok şeyler başardı. 2006 yılında kurulmuş olmasına rağmen ciddi bir mesafe kat etmiştir. Bugün bakıldığında 10 fakültemiz, 3 enstitümüz, 10 meslek yüksekokulu ve 3 yüksekokulda toplam 123 aktif bölüm modern eğitimlerle eğitim-öğretim hayıtına devam ediyor. Üniversitemizin kurulduğu ilk yıllarda 5 bin 500 olan sayımız şimdi 17 bin sevilerine ulaştı. Her alanda sayılarımız artarak devam ediyor, akademik çalışmalara baktığımızda bu sayı 2006 yılına göre yüzde 300 artmış durumda. Üniversitemizdeki öğretim görevlilerinin sayısının fazla olması da öğrenci başına düşen hoca sayısını arttırmış ve kaliteli eğitim olanağı sunmuştur. Bizler ayrıca 24 saat yaşayan kampüs çalışmalarımıza da hızla devam ediyoruz, birçoğunu tamamlamayı başardık. Kampüs alanımızın genişlemesiyle birlikte yaşayan bir kampüs düşüncesini tam olarak uygulamış olacağız" dedi.

Ordu Üniversitesi’nin sağlık anlamında Ordu’ya katkılarının fazla olduğunu ifade eden Yarılgaç, "Üniversite olarak Ordu merkezde sadece sağlık sektörüne yaptığımız katkı yüzde 20’yi geçmiş durumdadır. Ben Tıp Fakültesi’nde ve Diş Hekimliği Fakültesi’ndeki tüm öğretim görevlilerine ve fedakarane çalışan Tıp Fakültesi personeline de canı yürekten teşekkür ediyorum. Diş Hekimliği Fakültesi küçücük alanda olağanüstü işler başarıyor. Sağlık alanında önemli çalışmalar başarıyor, onların çalışmaları da göz ardı edilemeyecek seviyelerdedir. Ordu Üniversitesi’nin bu duruma gelmesinde katkısı olan herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Akademik yıl açılış töreni profesör ve doçent olan akademisyenlere cübbelerinin giydirilmesinin ardından sona erdi.