Ordu Üniversitesi (ODÜ) uzaktan eğitim sistemi başarıyla sürüyor.

ODÜ bünyesindeki Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (UZEM) tüm alt yapı çalışmalarını tamamlayarak senkron ve asenkron derslerin öğrencilere ulaştırılması sürecini problemsiz olarak gerçekleştirdi. Bu bağlamda, 2016-2017 Bahar Yarıyılı Ara Sınavı 12 Nisan 2017 tarihinde iki oturumda, toplam 357 adet derslikte 6 bin 673 adet öğrenci sınava girdi.

Ders içeriklerinin öğrencilere elektronik ortamda sunulması ve öğrencilerin merkezi sınavlarının yapıldığı Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde (UZEM) ayrıca e-içeriklerin öğretim yönetim sistemi yazılımı ile web üzerinde her öğrenciye kendi kullanıcı hesaplarıyla görebilecekleri bir ortamda öğrencilerin her an sisteme girip çalışabilmelerine olanak sağlanıyor.

UZEM, kendi sistemini kendi oluşturdu

Aynı zamanda ara sınav, yarıyıl sonu sınavı ve bütünleme sınavlarının sorularını dizgiye almak, soru kitapçıkları ve kişiye özel optik formların basımı, artırılmış güvenlik tedbirleriyle sınav evraklarının gidiş ve dönüşünü UZEM tarafından gerçekleştiriliyor.

ODÜ Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi, hazır olarak satılan paket programlar yerine kendi öz kaynaklarını kullanarak üniversite genelinde sınav planının yapılması, sınav kitapçıklarının oluşturulması, sınav kitapçıklarının ve optik formların baskı işlemlerinin gerçekleştirilmesi, sınav optik formlarının taranarak değerlenmesi, öğrencilerin web üzerinden yanlışlarını görebilmesi ve bir aksilik durumunda çevrim içi olarak itiraz edebilmesi, sınav süresince gerçekleşmiş olabilecek bireysel/toplu kopya analizlerinin otomatik yapılması, insan hatasından mümkün olduğunca arındırılmış olarak sağlandı. Ayrıca sınav sonucunda, öğrenci notları Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına elektronik olarak bildirilirken sisteme otomatik girişi sağlanarak hatalı not giriş ihtimali ortadan kaldırıldı.