İlimiz okulları içerisinde, çalışmalarıyla “Eğitimde Kalite Yönetim Sistemi” kalite ödüllerini almaya hak kazanan okullar belirlenerek Milli Eğitim Müdürlüğünde yapılan törenle belgelerini aldılar.

Ekip ve kurum kategorilerinde başvuran okul/kurumların raporları değerlendirilerek ödüle layık görülen okullar belirlendi. İl Milli Eğitim Müdürlüğünde yapılan törenle okullar belgelerini aldı. Eğitimde Kalite Yönetim Sistemi konusunda okulların çalışmaları hakkında bilgi alan İl Müdürü Asım Sultanoğlu konuyla ilgili şu ifadelerde bulundu:

“Okullarımızda yapılan çalışmaların diğerlerine örnek oluşturması ve daha katılımlı olması için proje faaliyetlerinin iyi tanıtılması ve duyurulması gerekir. Bu sebeple başarılı çalışmalarda bulunan okullarımızı ve kalite ekiplerini tebrik ediyorum. Okullarımız kalite ekipleri ve stratejik planları ile bugünü değil 4 yıl sonrasını planlamalı, bu çerçevede çalışmalarda bulunmalıdır. Mutlaka her okulun kalite ve planlama çalışmalarıyla ilgili etkin ekipleri olmalı. Ekip çalışmasını oluşturamamış bir okul, sürdürülebilir başarı elde edemez.

Eğitimin her alanında, eğitim öğretim faaliyetleri ve fiziksel imkanların iyileştirilmesine kadar kaliteyi artırmaya yönelik girişimler ve müdahaleler olmalı. Bu çalışmalar okul müdüründen öğretmene, öğrenciden veliye kadar tüm herkese sorumluluk yüklüyor. Düzenlenen çalışma raporları sırf yapılmış olması için değil, gerçek değerlendirmeleri ve sonuçları kapsamalıdır. Bu sayede okulların zayıf yönleri ve yapılanlar, doğru tespit edilerek bize bir sonraki çalışmalar için yol gösterici bilgiler verecektir. Elde edilen veriler en kolay, kaliteli ve hızlı hizmet üretebilmek için doğru eylem planları oluşturmayı sağlayacaktır.” dedi.