Şuurlu Öğretmenler Derneği (Öğ-Der) Adana Şube Başkanı Ekrem Ulu, çocukların 15 yıl eğitildikleri halde edep, iffet, haya, helal, haram, ahiret gibi kavramların öğretilmediğini vurgulayarak "Çocuklarımıza bu yüce değerler verilmeden, onlara sadece dikkat, plan ve programı öğretirseniz; sonuçta planlı, programlı şekilde çalışan bir anarşist, bir terörist, bir soyguncu elde edersiniz" diye konuştu.

Öğ-Der İl Eğitim Şurası, geniş bir katılımla gerçekleşti. Açılış konuşmasını yapan Ekrem Ulu, öz değer ve manevi değerlerin çocuklara nasıl öğretileceğinin sancısının çekildiğini söyledi. Ulu, "Eğitimde kendi ruh kökümüzü, ortak dünya görüşümüzü yansıtabiliyorsak, kendi medeniyet temellerimize ait bir eğitim sisteminden bahsedebiliriz. Temeli ahlak ve maneviyat olan bir eğitim sistemi ile büyük ve şanlı tarihimizle iftihar eden mazisine bağlı, anane ve örflerini muhafaza eden, her türlü taklitçilikten uzak, irfan sahibi, inançlı yeni nesiller yetiştirmek mümkün olabilecektir" dedi.

"TÜRKİYE’DE VASAT İNSAN TİPİ YETİŞTİRİLİYOR"

Türkiye’de büyük bir insan gücü kaynağının olduğunu ancak sonuç olarak Türkiye’de vasat insan tipinin yerleştirildiği ve ülke geleceği için sürükleyici, elit insan tipi yerleşmesinin çok az görüldüğünü söyledi. Mevcut eğitim sisteminin yetiştirdiği insan tipine bakıldığında milli eğitimin çoğunlukla günübirlik, araştırmayan, sorgulamayan insan tipi yetiştirildiğini savunan Ulu, eğitimli insanlar yetiştirildiğini ancak irfan sahibi insan yetiştirilmesinde eksik kalındığını vurguladı. Ulu, Avrupa’nın yozlaşmış değerlerini bir uygarlık olarak benimsemenin, kişinin eğitimi yönünden bir facia olduğunu ifade etti.

"İBNİ HALDUN’UN İSMİNDEN BİLE BAHSEDİLMEDİ"

Cumhuriyet döneminde de ’Batılılaşma Zihniyeti’nin eğitim sisteminde etkili olduğunu söyleyen Ekrem Ulu, dini unsurların göz ardı edildiğini iddia etti. Lise çağlarında Auguste Comte, Emile Durkheim gibi batılı bilim insanlarının detaylı bir şekilde öğretilirken İslam tarihçisi, fıkıh alimi İbni Haldun’un isminden bile bahsedilmediğinden yakınan Ulu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Genç dimağlara, bütün sosyal ve maddi ilimlerin batılılar tarafından geliştirilmiş olduğu yerleştirildi. Çocuklarımız 15 sene okudukları halde, edep, iffet, haya gibi kelimeleri duymadılar. Helal nedir? Haram nedir? Ahiret, hesap günü nedir çocuklarımıza öğretilmedi. Faydasız, köksüz, teorik bilgiler yerine fayda gayesine ön planda yer veren bir eğitim anlayışı uygulanmadı. Çocuklarımıza bu yüce değerler verilmeden, onlara sadece dikkat, plan ve programı öğretirseniz; sonuçta planlı, programlı şekilde çalışan bir anarşist, bir terörist, bir soyguncu elde edersiniz."