Meslek seçiminden doğru tercih listesi oluşturmaya kadar üniversite yolunda adaylara rehberlik yapan İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi, meslek tanıtım seminerlerine Eskişehir’de devam ediyor.

İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi, tarafından verilen meslek tanıtım seminerleri öğrencilerin doğru meslek ve üniversiteyi seçmelerine yardımcı oluyor. İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi’nin akademisyenlerini öğrencilerle buluşturarak, onlara sınav stresi, sınav stratejilerinin yanı sıra iş alanları ve meslekler hakkında da bilgileri verileceği seminerler, 13-14 Kasım 2014 tarihlerinde Eskişehir’de öğrencilerle buluşacak.Uzman hocalar tarafından liselerde mesleklerin tanıtılacağı, doğru meslek ve üniversite seçiminin önemini anlatılacağı seminerler ile hedeflenen ise iş alanları ve meslekler hakkında farkındalığı arttırmak.

Geçtiğimiz yıl uzmanlar ile 15 ilde 150 lise ve bin öğrenciye ulaşıldığını belirten, İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yıldırım Üçtuğ, “İnsanın tüm hayatına yön veren meslek seçimlerini yaparken öğrencilerin kendi becerilerini, ilgi alanlarını iyi tanımaları gerekir. Bu çerçevede bizler meslek eğitimi veren kişiler olarak lise öğrencilerine, mesleğin inceliklerini ve eğitiminin gerektirdiği özellikleri aktarmak istiyoruz. Seminerlerimiz, hem öğrencilerimizi genel, bilimsel ve sosyal konularda bilgilendirerek hem de meslek tanıtımına yönelik olarak devam ediyor” dedi.

İŞ DÜNYASI İLE İÇİ İÇE EĞİTİM

Altınbaş Holding bünyesindeki şirketlerle yaptığı uzun süreli staj programlarıyla, iş dünyası ile iç içe eğitim anlayışını benimseyen İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi Tıp, Eczacılık, Fen-Edebiyat, Güzel Sanatlar ve Tasarım, Hukuk, İktisadi İdari Bilimler, Mühendislik ve Mimarlık fakültelerinden akademisyenleriyle, öğrencileri bir araya getiriyor.