Karaman İl Müftülüğü, Karaman İl Milli Eğitim Müdürülüğü ve Karaman Eğitim Gönüllüleri Derneği ‘nin (KAREGDER) ortaklaşa yürüttüğü ‘Herkes O’nu Okuyor’ projesi kapsamında 22  bin öğrenci, Peygamber Efendimiz (s.a.v.)'in hayatından sınava girdi.

KAREGDER Başkanı Yahya Okçu nu yarışma ile  çocukların ve gençlerin insanlığın iftihar tablosu Peygamber Efendimizi tanımalarını ve örnek almalarını hedeflediklerini belirtti. Proje kapsamında Peygamber Efendimizin hayatını anlatan 4 ayrı kitabın okunduğuna dikkatleri çeken Okçu, 5 ayrı kategoride yapılan sınavın 70 okulda, 750 gönüllü arkadaşımızın gözetiminde olduğunu söyledi.

Okçu, sınav öncesi süreçte evlerde Efendimizin hayatını anlatan kitapların okunması, ailelerin çocukları ile birlikte sınava hazırlanması ve yaşanılan heyecanın çok önemli olduğuna dikkatleri çekti. Türkiye'de bir ilk olan projenin aynı zamanda sosyal sorumluluk da içerdiğini belirten Okçu, sınava Karaman Ceza İnfaz Kurumu'ndaki 250 hükümlü ve tutuklunun Mayıs ayı başlarında katılacak olmasının her anlamda güzel olduğunu dile getirdi.

Sınava giren öğrencilerden Ali Eskiler(11) , sınavın kendisini çok heyecanlandırdığını belirterek, "Efendimizin hayatından sorular çıkacak olmasından dolayı sınava ciddi bir şekilde hazırlandım." dedi.
Sınavda gözetmenlik yapan Mustafa Türk de yaptığı açıklamada çok değişik sınavlarda gözetmenlik yaptığını, ancak bu sınavın farklı olduğunu, soruların Efendimizin hayatından soruların yer alması yönüyle heyacanlandığını ve seve seve geldiğini dile getirdi.
Öğrenci velilerinden Ümmügülsüm Taşdemir, oğlu Ali Devran Taşdemir’in ilk kez bu sınava girdiğine dikkatleri çekerek,  gerek sınava hazırlık gerekse sınav anının kendilerine her anlamda ayrı bir heyecan yaşattığını söyledi.
Karaman İl Müftüsü Nuri Değirmenci, KAREGDER ile birlikte düzenledikleri proje hakkında yaptığı açıklamada şu bilgileri verdi: "Bu tür çalışmalar gelecek nesillerin yetişmesinde farklı bir kilometre taşı oluyor. Öncesi ve sonrası ile verilecek ödüllerle ve yaşanılacak heyecanlarla öğrenciler için unutulmayacak bir hatıra olarak zihinlerde kalacak."