Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, Bahçeşehir Koleji 7. sınıf öğrencileri, engellileri daha iyi anlamak için bir günlüğüne kendilerini engelli hale getirdi. Kimi kolunu kırıkmış gibi sararken, kimi gözünü, bazıları ise kulak ve ağızlarını kapatarak okula gitti.

Bahçeşehir Koleji’nde Engelliler Günü farklı kutlandı. 7. sınıflardan her öğrenci engelli olarak okula gelirken, duygularını dile getiren birer de yazı kaleme aldı. Kendini işitme engelli yapan Atar Öner Özel, ”Kulağınızın duymaması çok sıkıcı bir şey. Çoğu sesi duyamıyorsun. Duyduğun sesler ise çok kısıtlı oluyor ve anlaşılmıyor. Çevrenle iletişimin kopuyor” dedi.

Görme engelliye dönüşen Bora Demirtaş da, ”Bir gün boyunca hiçbir şey görmeden hayatı sürdürmek çok zor. Sürekli bir arkadaşımla dolaşmak zorunda kaldım. Her yere gidemedim. İhtiyacım olan şeyleri yapabilmek için birisine muhtaçtım. Teneffüslerde rahat rahat dolaşamadım. Özellikle öğle teneffüsü futbol veya basketbol oynayamadım. Aynı zamanda yazı da yazamadım, kitap okuyamadım. Tabii bütün engeller zor, ancak bence körlük en zoru. Hayat kararıyor ve bir gün önce yapabildiğim her şeyi ertesi gün yapamıyorsunuz” dedi.