Öğrenciler, Nişantaşı Üniversitesi ve Darülaceze arasında imzalanan protokol kapsamında hem Darülaceze sakinlerine vefa örneği gösterecek hem de stajlarını yapacak.

Nişantaşı Üniversitesi ve Darülaceze arasında staj ve toplumsal hizmet projelerinin iş birliği konusunda protokol imzalandı. Nişantaşı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kerem Alkin ve Darülaceze Başkanı Dr. Aylin Çiftçi’nin katılımıyla gerçekleşen törende, Aşçılık Bölümü öğrencileri Muharrem ayı dolayısıyla yaptıkları aşureyi Darülaceze sakinlerine dağıttı. İki kurum arasında yapılan protokol kapsamında Nişantaşı Üniversitesi, Meslek Yüksekokulu bünyesindeki Çocuk Gelişimi, Aşçılık, Adalet, Halkla İlişkiler ve Tanıtım, Grafik Tasarım, İktisadi İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi bünyesindeki Yeni Medya, Gazetecilik, Halkla İlişkiler ve Reklamcılık, Psikoloji, Sanat ve İletişim Fakültesi bünyesindeki Radyo, Televizyon ve Sinema ve İletişim Tasarımı Bölümü öğrencileri Darülaceze’de staj yapabilecek.

“DARÜLACEZE TÜRKİYE’NİN EN ÖNEMLİ KURUMLARINDAN BİRİ”

Darülaceze’nin, Osmanlı’dan günümüze kadar Türkiye’nin en önemli kurumlarından biri olduğunu belirten Nişantaşı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kerem Alkin, “Darülaceze’de toplumun her yaş grubundan insan tekrar topluma kazandırılıyor. Burada 21. Yüzyıl için bile mükemmel bir proje süreci var. Bu kadar önemli bir kurumun sahip olduğu birikim dikkate alındığında öğrencilerimiz için burada staj yapma imkanı son derece önemli hale geliyor çünkü burada, öğrencilerimiz mezun olduktan sonra görev yaptıkları başka yerlere de taşıyabilecekleri çok önemli detaylar var. Bu açıdan Darülaceze’de staj yapmak öğrencilerimize birçok tecrübe kazandıracak. Darülaceze, hepimiz için çok önemli bir kurum. Protokolümüzü taçlandırmak adına da Aşçılık bölümü öğrencilerimizin yaptığı aşureyi Darülaceze sakinlerine dağıttık” dedi.

"HEM STAJ HEM SOSYAL SORUMLULUK"

Nişantaşı Üniversitesi olarak öğrencilerin uygulamalı stajlarını kurumsal firmalarda yapmaları için çaba gösterdiklerini ifade eden Nişantaşı Üniversitesi Kariyer ve Sektör İlişkileri Birimi Yöneticisi Bülent Turan, “Öğrencilerimizin Darülaceze’de staj yaparken aynı zamanda bir sosyal sorumluluk projesinin içinde yer almalarını istedik. Çünkü Darülaceze sakinlerine katkıda sağlamak istiyoruz. Onlar bizi gördükleri için çok mutlu oldular. Herkesin buraya gelmesi ve buradaki insanları desteklemesi gerekir. Çeşitli bölümlerden öğrencilerimiz burada 30 iş günü staj yapacaklar. Eğer isterlerse 30 iş günü daha gönüllü stajı uzatabilirler. Öğrenciler hem güzel bir kurumda stajlarını yapacaklar hem de burdaki insanlara faydaları dokunacak” şeklinde konuştu.

Nişantaşı Üniversitesi ile protokol imzalamaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Darülaceze Başkanı Dr. Aylin Çiftçi, “Nişantaşı Üniversitesi ile imzaladığımız protokol dört ana çalışmayı içeriyor. Birincisi, öğrenciler Darülaceze’de staj yapabilecekler ve her bir staj alanı için belirlediğimiz danışman eşliğinde stajlarını burada yaptıkları takdirde hocalarımızın bizden beklediği konularla ilgili becerileri kazanmış olacaklar. İkincisi, üniversitelerde yürütülen topluma hizmet çalışmaları var. Bu çalışmalar özellikle Darülaceze gibi kurumlarda sosyalleşme imkanı veriyor. Öğrenciler bu etkinlikleri burada yürütebilecekler. Üçüncüsü, üniversitemizin eğitim ve kariyer imkanlarından personelimiz daha avantajlı olarak yararlanabilecek. Çünkü personelimizin kendisini geliştirmeye ihtiyacı var. Çalışma arkadaşlarımız, yüksek lisans ve doktora programlarında eğitim alma gibi fırsatlara sahip olabilecekler. Son maddemiz ise hocalarımız ve öğrencilerimizle birlikte gerçekleştireceğimiz gönüllülük çalışmalarını içeren başlık olacak” diye konuştu.

LEZZETLİ AŞURENİN TARİFİ

Darülaceze ve Nişantaşı Üniversitesi arasında imzalan protokol törenine Aşçılık bölümü olarak katkı sunmak istediklerini belirten Nişantaşı Üniversitesi Aşçılık Programı Bölüm Başkanı Merve Burcu Akbulut, “Muharrem ayı dolayısıyla aşure yaparak Darülaceze sakinlerine sunmaya karar verdik. Öğrenciler bu etkinlik için hazırlandılar. Kuru bakliyatların ön hazırlığı yapıldı, haşlandı ve daha sonra hepsi şerbetle birleştirilerek kuru yemişleriyle beraber ikram için buraya getirildi. Duygusal anlamda tatmin olduğumuz bir iş oldu. Dolayısıyla çok mutluyuz” ifadelerini kullandı.

Lezzetli aşure yapmanın püf noktaları hakkında bilgi veren Merve Burcu Akbulut, “Lezzetli aşure kar beyaz olmalı. Bunun için de kesinlikle ürünlerinizi, bakliyatları veya yemişleri ilk suyunda pişirdikten sonra birleştirmeyin. Önce onları süzüp daha sonrasında kara renklerini attıktan sonra hepsi birleştirilmeli ve en son şekerle beraber harmanlayıp kısa sürede pişirdikten sonra servis edilmeli” dedi.