Necati Yeniel Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Fethi Sekin Konferans Salonunda gerçekleştirilen söyleşi programına Yazar Şair Cevat Akkanat konuşmacı olarak katıldı.

“Allah bir daha bu millete 28 Şubatlar, 15 Temmuzlar yaşatmasın” temennileri ile selamlama konuşmasını yapan Okul Müdiresi Fahriye Özkan’ın ardından kürsüye gelen Cevat Akkanat 28 Şubatı getiren süreci anlattı.

Akkanat, “28 Şubat milletimizin asli değerlerine yapılmış bir saldırıydı. Sahte irtica çığlıkları eşliğinde gerçekleştirilen bir baskı makinasıydı. O günlerin anahtar kelimeleri ne bilim nede adalet yer alıyordu. O günlerde otobüslere doldurulup brifinglere götürülen yargı mensupları, gazeteciler, siyasetçiler, iş adamları ve sözde sivil toplum örgütleri vardı.

28 Şubat ’ın bütün kahrını, eziyetini çektik ve 15 Temmuz ’u yaşadık. 28 Şubat’ı anlamış olsaydık 15 Temmuz ’u yaşamayacaktık. O gün durumlarını bildiğimiz ama kodlarını çözemediğimiz bir grup vatan haini bağımsızlığımıza kastetti. Sizlere bunu anlatmak için buradayım.” dedi.

İl Milli Eğitim Şube Müdürü H. Hüseyin Oduncu‘nun Cevat Akkanat ’a plaket takdimi ile program sona erdi.