Karaman İbrahim Bey Ortaokulu “Üç Hece Okuma Kulübü” tarafından “İsimsiz Kahramanlar” Çanakkale söyleşisi düzenledi.

Cahit Zarifoğlu İmam Hatip Ortaokulu Konferans Salonunda düzenlenen etkinliğe Okul idaresi, öğretmenler, öğrenciler, öğrenci velileri ve Yazar Metin Özdamarlar katıldı.
Programın açılış konuşmasını yapan T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük branşı öğretmeni Medine Durdi; “Öncelikle öğrencilerimizin samimi çağrısına, yürekten davetine icabet eden, eğlenceli tarih serisinin mimarı, meslektaş olmaktan onur duyduğum Metin Özdamarlar’a şahsım ve öğrencilerim adına teşekkür ederim. Metin Özdamarlar, burada sadece yazar olarak değil, hayallerini büyük oranda gerçekleştirmiş, her geçen gün hayalini canlı tutmuş biri olarak da karşımızda. Hayallerini gerçekleştirip başarılara imza atarken desteğini esirgemeyen ailesine de her fırsatta teşekkür etmeyi bilmiş bir evlat, bir eş ve iki dünya güzeli kızın babası. Annesine verdiği “insanlara faydalı olma” sözünü layıkıyla yerine getiren hayırlı bir evlat.

Zaman, yüzbinlerce insanın ölümüne gebe bir savaşa şahit. Savaş ki ne savaş! Sonuçları günümüzü bile etkiliyor. Düşman (lar) belli: İngiltere, Fransa ve daha nicesi. Neden mi topraklarımızda kar? Çanakkale Boğazı'nı geçip başkent İstanbul'u alıp Osmanlıyı savaş dışı bırakmak gibi bir rüyanın pesindeler. Biz ne mi yaptık? Onları rüyalarından uyandırıp gerçekle yüzleştirdik. Nasıl mı? Tek söz yetti: vatan. Sonra biri çıktı: Koşun, askerlik şubelerine koşun. Allah aşkına koşun. Davet kutsaldı, başımızla, gözümüzle, gönlümüzle icabet ettik. Ayaklarımızda çarıkla, ardımızda tüm sevdiklerimizi bırakarak, gözümüzü bile kırpmadan çıktık düşman karşısına. Mahallede top koşturanından köşesinde ömürden gün düşenine kadar hem de. Önümüze konulan iki lokma ekmeği ziyafet bildik. Bir savaş düşün şimdi. Öyle bir savaş ki; metrekareye 6000 mermi düşmüş. Bir saatte 76 asker ölmüş. Her üç evden bir şehit çıkmış. Şehit olan her 4 askerden biri 25 yaşın altında. Bir evden üç kardeşin şehit çıktığı bile olmuş. Ordudaki beyaz atlar bile düşmana yer bildirmesin diye siyaha boyanmış. Bu savaş bize ne mi öğretti? Vatan sevgisi ve inanç varsa imkânsız diye bir şey yoktur. İnanırsan, en modern ordular bile perişan olur. Yokluklar içinde var olunur. İtina ile tarih yazılır. Biz bu program ile ecdadımıza olan minnetimizi, saygımızı göstermeye çalıştık. Onları Çanakkale'de kahraman yapan, ölümsüz kılan anahtar kelimeyi sizlere fısıldıyoruz: Vatan, Önce Vatan, Her Şeyden Önce Vatan.

Yeniden hoş geldiniz. Bir kitapta okuduğum söz ile tamamlamak istiyorum cümlelerimi: Okumak diye bir hastalığımız var Allah şifa vermesin.” dedi.

Durdi’nin konuşmalarından sonra okul korosu tarafından birçok türkü okundu. Ardından İsimsiz Kahramanlara Mektup yarışmasında dereceye giren okul öğrencilerinden Aydan Yıldırım, Beyza Türkben ve Ayşe Çetin’e ödülleri takdim edildi.
Hediye töreni ardından, Metin Özdamarlar, öğrencilere Çanakkale hakkında bilgiler verdi.