Manisa Ticaret Borsası, sosyal sorumluluk projesi kapsamında Manisa merkezdeki 47 okulda eğitim öğretim gören bin öğrenciye kışlık ayakkabı yardımında bulundu.

Manisa Ticaret Borsası, geleneksel hale getirdiği ayakkabı yardımlarını bu sene de gerçekleştirdi. Borsa’nın toplantı salonunda düzenlenen bir törenle 47 okulun müdürüne teslim edilen bin çift kışlık ayakkabı dar gelirli öğrencilere ulaştırılacak.

Manisa Ticaret Borsası’nda gerçekleştirilen ayakkabı dağıtım törenine Manisa Vali Yardımcısı Turgay Ergin, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Manisa İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, Manisa Ticaret Borsası Başkanı Sadık Özkasap ve 47 okulun müdür ve müdür yardımcıları katıldı. Törenin açılış konuşmasını yapan Manisa Ticaret Borsası Başkanı Sadık Özkasap, “Borsamız bilindiği üzere ilimiz genelindeki sosyal sorumluluk projelerine ve özellikle eğitimle ilgili çalışmalarına her zaman önem vermektedir. Her sene olduğu gibi içinde bulunduğumuz 2014-2015 eğitim öğretim sezonunda ilköğretim okullarımızdaki ihtiyaç sahibi çocuklarımıza, öğrencilerimize kaliteden ödün vermeden bin çift ayakkabı alarak çocuklarımızın güçlü ve sağlam adımlarla geleceğimize yetiştirilmelerine bir nebze katkıda bulunmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu çalışmayı değerli okul müdürlerimizin ihtiyaç sahibi yavrularımıza ulaştırmalarını rica ediyorum. Bugünün küçükleri olan öğrencilerimize hayat boyu başarılar diliyor, ülkemizin yarınlarını inşa edecek olan, meslek sahibi kişiler olmalarını temenni ediyoruz. Bu vesileyle Manisa’da hizmet ve fayda üretimini esas sağlayan hem sosyal hem de mesleki projelerimizde bizlere destek olan gerektiğinde yol gösteren valimize ve valilik teşkilatımıza teşekkür ediyoruz.”

Manisa Ticaret Borsası’nın çok önemli bir sosyal sorumluluk projesine imza attığını belirten Manisa İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy ise, şunları söyledi: “Keşke bütün kurumlarımız bu noktada aynı duyarlılığı gösterse. Bu arada gösterenler de var onlara da teşekkür ediyoruz. Bu ayakkabı dağıtım töreni oldukça anlamlı. Belki takip etmişsinizdir. Bir gazeteci arkadaşımız Cumhuriyet Bayramı törenlerinde yürüyen bir öğrencimizin ayakkabısının yırtık olduğu görmüş onu çekerek gazetesinde yayınlamış. Onun arkasından o öğrencimizi arkadaşlarımız buldu, ayakkabı aldılar ama belki böyle çok arkadaşımız var. Onun arkasından böyle bir ayakkabı dağıtım töreni yapılmasını anlamlı buluyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bunların sayısının imkanlar zorlanarak artırılmasını temenni ediyorum.”

Çocuklarımızın bizim geleceğimiz olduğunu anlatan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün de, “Onlara sahip çıkmak asli görevlerimiz arasında. Dün neyse bugün de biz her zaman bunların destekçisi olacağız. Bu bakımdan devletimizin imkanları ve kurumların dar gelirli öğrencilere yaptığı bu katkı çok büyük sorunlar içerisinde olan ailelerimizin, fedakar anne ve babalarımıza destek olmak yolunda önem arz etmektedir” şeklinde konuştu.

Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak bu tip sosyal projeleri her zaman gerçekleştirdiklerini ve bunlara devam edeceklerini de söyleyen Başkan Ergün, Manisalı bin öğrenciye dağıtımı yapılacak ayakkabılar için emeği geçenlere teşekkür etti. Yapılan konuşmaların ardından okul müdürlerine ayakkabılar teslim edildi.