Bursa’nın Yenişehir ilçesinde, Ertuğrul Gazi Anadolu Lisesi öğrencileri, Girne Amerikan Üniversitesinin (GAÜ) düzenlediği kısa film yarışmasına "Azim" isimli filmleriyle katılıyor.

Ertuğrul Gazi Anadolu Lisesi 11. sınıf öğrencisi Barış Yılmaz, “Girne Amerikan Üniversitesinin 11. liseler arası kısa film yarışması düzenlediğini öğrendik. Arkadaşlarımızla bir araya gelerek bu yarışmaya katılmaya karar verdik. Senaryosunu benim yazdığım “Azim isimli kısa filmi tamamen kendi imkanlarımız ile çektik. Doğum esnasında eşini kaybeden babanın engelli oğlu ile yaşadıklarını anlatan filmde, engelli gencin şiir yarışmasına katılması da ele alınıyor” dedi.

Barış Yılmaz, “24 Martta filmin teslim tarihi sona eriyor. 29 Mart ve 5 Nisan arasında filmler halk oylamasına sunulacak. 21 Nisanda ise ödül töreni olacak. Okulumuzu ve ilçemizi bu yarışmada temsil ettiğimiz için çok mutluyuz. Bizlere yarışma öncesi destek sağlayan kaymakamımıza, milli eğitim müdürümüze, öğretmenlerimize teşekkür ediyorum” diye konuştu.