Kemal Reis Ortaokulunda düzenlenen karne törenine Vali Murat Koca, KMÜ Rektörü Sabri Gökmen, Vali Yardımcısı Ferhat Burakgazi, İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu, Defterdar İhsan Mintaş, İl Müftüsü Nuri Değirmenci, şube müdürleri, okul idarecileri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.
Kemal Reis Ortaokulu Müdürü Tahsin Altın’ın açış konuşmasıyla başlayan törende veli ve öğrencilere hitap eden İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu, “2013-2014 eğitim öğretim yılı bugün sona eriyor. Öğrencilerimiz, birazdan karnelerini alacaklar, yoğun bir okul dönemi sonunda tatile girecekler. Bu tatil öğrencilerimizin dinlenmeleri, oyun oynamaları, daha fazla kitap okumaları, sevdikleriyle birlikte zaman geçirmeleri için önemli bir fırsat olacaktır.” dedi.

Karnelerdeki notların amaç değil sonuç olduğunu belirten Sultanoğlu, “Bu sonucun bir anlamı elbette vardır ancak buradan yola çıkarak çocuklarımızı değerlendirmek, bizleri yanlış sonuçlara götürebilir. Esas olan çocukların başarısını sadece aldığı notlara indirgemeden, onların kapasiteleri ve bireysel özellikleriyle güçlü olduğu alanlarda kendini gerçekleştirmelerine fırsat vermektir.

Çocuklarımızı anlayış, sevgi ve sabırla değerlendirdiğinizde seviyelerinin zamanla yükseldiğini göreceksiniz. Çocuklarımızla yakından ilgilenerek onlara gereken desteği ve güveni verdiğimiz ölçüde hayatta daha başarılı olacaklardır.” şeklinde konuştu.

Sultanoğlu konuşmasının devamında “Eğitimde başarıyı sadece ders notlarına göre değerlendiriyorsak eğitim anlayışımızı değiştirmemiz gerekmektedir. Çünkü notlarla ölçülmüş başarı veya başarısızlık, eğitimi tek düze bir ele alıştır. Eğitimde öğrencilerimizin sosyal yönü, kişiliği de mutlaka değerlendirilmelidir. Öğrencilerimizin ders notlarının yüksek olmasının yanında eğitim sürecinde ahlaki değerleri kazanmış olmasını da son derece önemsiyoruz. Milli Eğitim Müdürlüğü olarak yürütmekte olduğumuz kısa adı EDEP olan Eğitimde Değerler Eğitimi Projesiyle öğrencilerimize akademik başarıyla birlikte, temel insani ve ahlaki değerleri kazandırmayı hedefliyoruz.” diyerek il genelinde sorunsuz, başarılı bir eğitim ve öğretim yılının tamamlanmasına destek veren başta Vali Sayın Murat Koca olmak üzere, Kaymakamlara, Daire Müdürlerine, İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Yöneticilerine, okul müdür ve müdür yardımcılarına, öğretmenlere ve eğitim personeli ile velilere teşekkür etti.

İl Müdürü Sultanoğlu konuşmasını, öğretmen ve öğrencilerin sağlık, mutluluk ve huzur içinde bir tatil geçirmeleri dilekleri ile bitirdi.

Halk oyunları gösterileri ve öğrencilerin şiir okumasıyla devam eden programda okul öğretmenlerinin müzik dinletisi yer aldı. Program sonunda Halk Eğitim Merkezinde Okuma Yazma Kursunu tamamlayan Kamil Yollu adlı kursiyer, belgesini Valimiz Murat Koca’nın elinden aldı. Evde eğitim gören öğrenci ile anasınıfı öğrencilerine karnelerinin dağıtılmasıyla program son buldu.

Törenin ardından hastaneye geçen İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu burada tedavi gören öğrencilere de karnelerini ve hediyelerini verdi.