Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyetlerine devam eden Gençlik Merkezi, öğrencilerin gelişimine katkıda bulunmak, dünyanın geleceğine yön veren şuurlu bir gençlik yetişmesine katkı sağlamak adına bünyesinde düzenlediği Gençlik Merkezleri Akademisi, Salon Programları, Kulüp Faaliyetleri, Atölye Çalışmaları ve projeler ile 14 bin gençlik merkezi üyesine ücretsiz hizmet vermeye devam ediyor.

Özellikle gençlerin müdavimi olduğu gençlik merkezi kütüphanesi kitap okumak ya da ders çalışmak için gelen üyelerine ücretsiz hizmet veriyor. Kütüphanede vakit geçiren gençlik merkezi üyeleri molalarda zeka oyunları oynayarak kendini geliştirirken, merkez çalışanları tarafında gençlik merkezi üyelerine çay ve pasta ikramı da yapılıyor.

Gençlik merkezinde yapılan tüm faaliyetlerin ücretsiz olduğunu belirten Gençlik Merkezi Müdürü Şabettin Gezen,” Karaman Gençlik Merkezi olarak şuan 14041 üyeye sahip büyük bir aileyiz. Her geçen gün daha da büyüyen ailemize merkezimizin tüm imkanlarından ücretsiz bir şekilde faydalanmalarını sağlıyoruz. Bu imkanlardan biride merkezimiz içerisinde bulunan kütüphanemiz. Gençlerimiz kütüphanemize gelerek serbest zamanlarını en iyi şekilde değerlendiriyor ve görevli personelimiz eşliğinde ders aralarında zeka oyunları oynayarak gelişimlerine de büyük katkı sağlıyorlar. Gençlik ve Spor Bakanlığımızın gençlerimiz için ürettiği projelerle milli ve manevi değerlerine ve geçmişine bağlı güç bir gençlik yetişiyor. Tüm gençlerimizi bu proje ve etkinliklerden ücretsiz bir şekilde yararlanmaları için Merkezlerimize bekliyoruz.” dedi.