Bursa’da Yenişehir Halk Eğitim Merkezi’ni ziyaret eden İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mustafa Bilici, 65 yaşındaki kursiyer Düriye Erüstün’ü azminden dolayı tebrik etti.

Öğrenen bireyden öğrenen topluma doğru geçilmesi için Halk Eğitim merkezlerinin önemli sorumlulukları olduğunu belirten Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Bilici, Yenişehir Halk Eğitim Merkezi’nde sınıfları ziyaret etti. Ziyaret esnasında 65 yaşındaki kursiyer Düriye Erüstün ilgi odağı oldu. Mustafa Bilici, parça kumaşların bir araya getirildiği ve yatak örtüsü, masa örtüsü gibi ev ürünlerinin yapımıyla ilgili “40 pare” kursuna katılan 65 yaşındaki Düriye Erüstün’ü öğrenme azminden dolayı tebrik etti.

Türkiye’de kişi başı eğitim süresinin yaklaşık 6,5 yıl olduğunu vurgulayan Mustafa Bilici, “Ülke hedeflerinin yakalanması için kişi başı eğitim yılının artırılması önem arz ediyor. Öğrenen bireyden öğrenen topluma doğru gidiyoruz. Artık halk eğitim modelinden hayat boyu öğrenme modeline geçildi. Burada da en önemli sorumluluk Halk Eğitim merkezlerimize düşüyor. Öğrenmenin yaşı yok, beşikten mezara kadar öğrenmeliyiz” dedi. Yaşam boyu eğitim veren Halk Eğitim merkezlerinin önemli bir fırsat olduğunu ifade eden Mustafa Bilici, “Bizlerin görevi sadece öğrencilerimizi değil tüm vatandaşlarımızı eğitmektir. Halk Eğitim merkezlerimiz bu noktada bizlere yardımcı olan önemli kurumlarımızdır. Bir meslek öğrenmek, gelişmek, ilgi duyduğu alanlara göre hobiler edinmek, kısacası herhangi bir konuda eğitim almak isteyen tüm vatandaşlarımız Halk Eğitim merkezlerinden faydalanabilmektedir" diye konuştu..

Halk Eğitim Merkezlerinin yılın on iki ayında ve haftanın yedi gününde hizmet verdiğini belirten Merkez Müdürü İsmail Güzel, “Halk Eğitim Merkezleri tarafından açılan kurslar vatandaşların istek ve ihtiyaçlarına göre günlük, haftalık, aylık ve yıllık olarak düzenleniyor. Kurslarda hafta içi, hafta sonu, sabah, öğle, akşam grupları oluşturulabiliyor” dedi.