Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Ereğli Eğitim Fakültesi (EEF) İlköğretim Matematik Öğretmenliği bölümü öğrencileri, Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında Nurdan ve Ahmet Orhan Oğuz Ortaokulu öğrencilerine evlerine giderek matematik dersi verecek.

BEÜ’ye bağlı EEF İlköğretim Matematik Bölümü öğrencileri Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında “Okulum evimde” projesi kapsamında seçtikleri Nurdan ve Ahmet Orhan Oğuz Ortaokulu 5, 6 ve 7. Sınıf öğrencilerine matematik derslerindeki başarı oranlarını artırmak için evlerine giderek ücretsiz ders verecek. Projenin tanıtımı için EEF İlköğretim Matematik Öğretmenliği Matematik Eğitim Kulübü tarafından Nurdan ve Ahmet Orhan Oğuz Ortaokulu öğrenci velilerine yönelik toplantı düzenlendi.

Nurdan ve Ahmet Orhan Oğuz Ortaokulu Müdürü Serdar Ekmekçi, EEF İlköğretim Matematik Öğretmenliği bölümünde ki öğretmen adayları milli eğitim müfredatı doğrultusunda öğrencilere dersler vereceğini söyledi. Proje hakkında öğrenci velilerini bilgilendiren Ekmekçi “BEÜ’ ye bağlı EEF İlköğretim Matematik Öğretmenliği Matematik Eğitimi Kulübü ortaklaşa düzenlenen, öğrencilerin akademik olarak matematik dersi başarılarını artırmayı hedeflediğimiz projemiz hayata geçiyor.

50 ÖĞRETMEN ADAYI PROJEDE ÇALIŞACAK

“Okulum Evimde” Projesi uygulamalarında 5.6.7. sınıfların sınıf şube rehber öğretmenleri sınıflarını 3-4 kişilik öğrenci gruplarına ayırarak, bu grupları BEÜ EEF İlköğretim Matematik Öğretmenliği Matematik Eğitimi Kulübünden 50 öğretmen bu gruplarla tanıştırıldı. Grup öğretmeni tanıştıktan sonra öğrencilerin matematik dersi alanındaki seviyeleri tespit edilerek, öğrencilerin ihtiyaçlarına ve durumuna göre Milli Eğitim Müfredatı dâhilinde çalışmalara başladı. Öğretmen adayları ile matematik dersi çalışmaları yıl sonuna kadar devam edecektir. Sınıf şube rehber öğretmeni de her hafta düzenlenecek olan bu çalışmaları denetleyecek, veli-öğrenci-grup öğretmeni arasında fikir alış verişi yapacak ve aralarında iletişim bağını güçlendirmeye çalışacaktır.

Bu projede amacımız yaklaşık 50 öğrencimizin matematik korkularını yıkarak, matematik dersinde akademik başarılarını yükseltmektir. Bu çalışmada bize destek olan Karadeniz Ereğli Eğitim Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. İlhan Karataş’a ve 50 kişilik matematik öğretmen adaylarımıza katkı ve desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

YETİŞEN ÖĞRENCİLER ÖĞRETMEN ADAYLARININ EREĞLİ’DE Kİ FİDANLARI OLACAK

BEÜ Ereğli Eğitim Fakültesi Öğretim Görevlisi Doç.Dr. İlhan Karataş ise yaptığı konuşmada, “Okulum Evimde “ projesini önemsediklerini belirterek geçen uygulamaya başladıkları bu projeden verimli sonuçlar aldıklarını dile getirdi. Doç.Dr. Karataş konuşmasında şu bilgileri verdi; “Bu yılda projemizde öğretmen adayı sayımızı da genişleterek, Nurdan ve Ahmet Orhan Oğuz Ortaokulunda hayata geçiriyoruz. Fakültemizdeki öğrencilerimiz genelde Karadeniz Ereğli dışından geliyor. Şehir dışından gelen öğrencilerimizin Karadeniz Ereğli’de bir ağaçları, bir fidanları, dikili ağaçları olsun amacıyla projemizi başlattık. Öğretmen adaylarımızla “Okulum Evimde” düşüncemi paylaştım ve öğrencilerimiz projeye sahip çıktı. Bu proje sayesinde sadece matematik öğrenmenin yanı sıra 5. sınıf öğrencilerimizin, toplumda belli bir yeri olmaları açısından da önem taşıyor. Öğretmen adaylarımızı gönüllerince Eğitim Fakültesi olarak Karadeniz Ereğli’de farkındalık yaratmak içinde önem taşıyor. Öğretmen adaylarımız derslerinden ve boş vakitlerinden zaman ayırarak gönülleriyle buradalar, sizlerde bu projeye destek ve önem verin, gönülden isteyin.

OKUL, VELİ, ÖĞRETMEN, ÖĞRETMEN ADAYI VE ÖĞRENCİ İŞBİRLİĞİ

Bu proje sonunda güzel bir başarı yakalarsak tüm Matematik Bölümü öğrencilerimiz ve okul öğrencilerimizi kapsayan bir projeye neden dönüştürmeyelim? Öğrenci, öğretmen, veli ve öğretmen adaylarımızdan oluşan “Okulum Evinde” projemizde bugün öğretmen adaylarımız eğitim verecekleri veliler ile tanışarak, çalışma saatlerini belirleyerek, çalışmaya başlayacaklar. Projemize gönülden destek veren okul yöneticilerimiz başta olmak üzere öğrenci, veli, öğretmen ve en önemlisi öğretmem adaylarımızda da tekrar teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından Okul Yönetimi tarafından belirlenen veliler öğretmen adayları tarafından 4-5’er kişilik gruplara ayrılarak, okul bahçesinde bir birlerinin iletişim bilgilerini alarak, çalışmalara başladı.