Türkiye’nin her bölgesindeki okullarında görev yapan tüm öğretmenlerine yönelik eğitimler düzenleyen Bahçeşehir Koleji’nin İstanbul Bölge Toplantısı okul öncesinden lise son sınıf düzeyine kadar yaklaşık 800 öğretmenin katılımıyla gerçekleşti.

Bahçeşehir Koleji tarafından düzenlenen Bahçeşehir, Beylikdüzü, Çamlıca, Etiler, Florya, Halkalı, Ümraniye, Sancaktepe ve Edirne Bahçeşehir Koleji kampüsünden yaklaşık 800 öğretmen ve idarecinin katıldığı İstanbul Bölge Toplantısı’nda eğitim uygulamaları değerlendirildi. Okul Öncesi, Fen ve Teknoloji, Türkçe ve Matematik başta olmak üzere tüm branş öğretmenlerinin bölüm başkanlarıyla bir araya geldiği toplantıda okul müdürleri ise Bahçeşehir Koleji Genel Müdürü Devrim Karaaslanlı başkanlığında bir toplantı gerçekleştirdi. Çamlıca Bahçeşehir Koleji’nde gerçekleşen programda öğretmenler, öğretmenlerin de ömür boyu eğitim almasının gerektiğinin altı çizildi.

Türkiye genelindeki tüm Bahçeşehir Koleji kampüslerinde uygulama birliği geliştirmek ve öğrencilere 21. yüzyıl becerileri kazandırmak için öğretmenlere yönelik eğitim çalışmaları gerçekleştirdiklerini belirten Bahçeşehir Koleji Eğitim-Öğretimden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ali Rıza Lüle, “Türkiye genelindeki tüm öğrencilerine aynı kalitede eğitim uygulayan Bahçeşehir Koleji’nin bu konudaki başarısında öğretmenlerine uyguladığı eğitimlerin önemli etkisi var. Bahçeşehir Koleji’nde ortak sistem uyguluyoruz ve her yerdeki uygulamamız aynı. Bu nedenle yıl içinde sürekli devam eden öğretmen eğitimlerimiz var. Her hafta bir bölgedeyiz. Diyarbakır, Van, Samsun, İzmir, Antalya, Adana, Bursa ve diğer tüm bölgelerde toplantılar yaparak uygulama birliğini sağlıyoruz. Böylece öğretmenlerimize verdiğimiz bilgilerle öğrencilerimizi 21. yüzyıl becerileriyle donatılmış şekilde mezun etmeye çalışıyoruz” dedi.

Göreve yeni başlayan öğretmen ile 20 yıldır çalışan öğretmenin de eğitimlere katıldığının altını çizen Ali Rıza Lüle, “Öğreten ve yol gösteren öğretmenlerimize teknolojik ve pedagojik eğitimlerle alan eğitimlerini yıl boyunca veriyoruz çünkü öğrencileri dünyayla yarışan gençler olarak yetiştirmek istiyoruz” diye konuştu. Ali Rıza Lüle uygulama birliğinin önemini ise şu sözlerle açıkladı: “Öğrencilerin yaşlarına göre kazanmaları gereken davranışlar var. Biz de yaratıcılıklarını kullandırmak amacıyla yaşa göre eğitimler veriyoruz. Bu becerileri geliştirmek için dünya okulu kapsamında öğrencilerimizi en iyi şekilde yetiştirmeye çalışıyoruz.”

“BÜTÜN ÖĞRENCİLERİN İYİ EĞİTİM ALMASINI AMAÇLIYORUZ”

Bahçeşehir Koleji’nin güçlü bir kurumsal yapıya sahip olduğunun altını çizen Bahçeşehir Koleji Fen ve Teknoloji Bölüm Başkanı Senem Ertün, “Kurumumuzdaki hizmet içi eğitimlerle hem öğretmenlerimizi daha donanımlı bir hale getiriyoruz hem de yaptığımız planlamalarımızı paylaşma fırsatı buluyoruz. Önce işleyiş hakkında öğretmen arkadaşlarımıza bilgi veriyoruz. Daha sonra ise onların görüşlerini alıyoruz ve önerilerini değerlendiriyoruz. Akademik başarıyı çok önemsediğimiz için hiçbir ayrıntıyı atlamamak adına neler yapılabileceği konusunda öğretmenlerimizden fikir alıyoruz. İyi bir eğitim veriyoruz ve bu iyi eğitimin bütün öğrenciler tarafından alınması bizim için çok önemli. Bu yüzden standardı yakalamaya çalışıyoruz. Öğretmen derste kendi yeteneğiyle, bilgisiyle mutlaka farklılık kazandıracaktır. Burada bizim hedeflediğimiz şey dokümanlarımız noktasına ya da uygulamalarımız noktasında bir standardı yakalamak” dedi.

Eğitim ve öğretim açısından aksayan yönleri ve gelişmesi gereken noktaları tespit edebilmek için ortak hareket etmek gerektiğini ifade eden Bahçeşehir Koleji Türkçe Bölüm Başkanı Tülay Uğurludural, “Bizim eğitim ve öğretimimizin merkez noktası ortak hareket etmektir. Ortak yapılanma doğrultusunda Türkiye’de ve İstanbul’da genel zümre toplantıları yapıyoruz. Bu toplantılarla da ortak yürüttüğümüz müfredatımızı sistematik olarak yerleştirmeyi amaçlıyoruz. Bu doğrultuda da öğretmenlerimizin görüşleri alışverişi yapıyoruz, büyüyen yapımıza dahil edebileceğimiz uygulamaların kararını alıyoruz ve hep beraber harekete geçiyoruz. Neye ihtiyacımız varsa bunları konuşuyoruz ve değerlendiriyoruz” şeklinde konuştu.