18-23 Nisan 2016 tarihleri arasında yapılacak olan eğitim amaçlı ziyaret öncesinde Mareşal Mustafa Kemal İlkokulu yönetici ve öğretmenleri İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu’nu ziyaret etti.
Okul Müdürü Raşit Yavuz proje hakkında İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu’na bilgi verdi. Raşit Yavuz, “Bu projemizle birlikte küçük öğrencilerimiz arasında okuryazarlığı yani okuma alışkanlığını kazandırmayı amaçlıyoruz. Bu amacı başarmak içinde İspanyada ki kütüphaneleri ve eğitim sistemini inceleceğiz” dedi.
Okuma alışkanlığının küçük yaşlardan itibaren öğrencilere aşılanması gerektiğini belirten İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu, “Okuma alışkanlığının kazandırılması için yönetici ve öğretmenlere önemli görevler düşüyor. Öğrencilerde bu alışkanlığın kazandırılması için ise kütüphaneler önemli bir araçtır. Yapmış olduğunuz bu projeyle hem Avrupa’daki eğitim sistemini kıyaslama imkanınız olacak hem de orda ki kütüphaneleri inceleyerek okuma alışkanlığının kazandırılması aşamasında yeni metotlar öğrenmiş olacaksınız. Böyle farklı bir projeye imza atan yönetici ve öğretmenleri tebrik ediyor, başarılar diliyorum” dedi.