Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde bir grup öğretmen, spor salonunun tamiri için imece usulü çalıştı. Bazı öğrenci velilerinin de destek verdiği çalışmalarda harç karan ve taş taşıyan öğretmenler takdir topladı.

Burhaniye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin spor salonunun tamiri için öğretmenler seferber oldu. Velilerden ustalık bilenlerin de katkıda bulunduğu tamirat sırasında öğretmenler harç kardı, taş taşıdı ve ustalara yardım etti. Okul merdivenlerinin eskiyen kaplamalarını da yenileyen öğretmenler, işlerini severek yaptıklarını söyledi.

Arkadaşlarına teşekkür eden Okul Müdürü Ferhan Levent, ”Öğretmenlerin el birliğiyle, velilerimizi de işin içine katarak spor salonunun tadilatı işine giriştik. Öğrencilerimizin geleceği adına sporun çok önemli. Sosyal faaliyetlere yönelen öğrencilerin başarılı olduklarını biliyoruz. Meslek lisesi öğrencileri olarak nasıl geleceğe daha iyi adım atabildiklerini, öz güvenlerini nasıl kazanacaklarını tespit ettik. Bu aşamada spor salonunun tadilatına giriştik. Velilerimizin desteğiyle bu işi tamamlamaya çalışıyoruz” dedi.

Öğretmen Adem Atıcı da, “Elektrik ve elektronik bölümü öğretmenleri olarak okulumuzun spor salonunun yenilenmesinde katkımız olsun istedik. Hafta sonu inşaatta çalıştık. Öğretmenin sadece sınıfta değil, her alanda var olduğunu göstermek için buradayız. Bu çalışmaları şevkle yapıyoruz” diye konuştu.

Öğrenci velisi İsak Özçırak ise, "Bizim de çorbada tuzumuz olsun diye geldim. İki gündür yardım ediyorum. Okulumuz daha güzel olsun istiyoruz. Elimizden geleni yapıyoruz” diye konuştu.