Eğitim ve Bilim İş Görenleri Şube Başkanı (Eğitim İş) Eskişehir Şubesi’nin yöneticilerini ve üyeleri, Atatürk Endüstri Meslek Lisesi önünde “Ücret yoksa nöbette yok” başlıklı eylemini gerçekleştirdi. Öğretmenlerin okul çıkışında yapılan eyleminde öğrenciler öğretmenlerini izledi.

Eğitim İş Şube Başkanı Ebru Sungar, yaptığı açıklamada, nöbetin yasal dayanağı bulunmayan ve ücretlendirilmeyen bir hizmet olduğunu vurguladı. Sungar, “Bu bağlamda Eğitim İş olarak geçtiğimiz yıl gerçekleştirmiş olduğumuz, nöbetin ücretlendirilmesi ve norma sayılması talepli Nöbet Tutmama Eylemi üyelerimiz ve eğitim çalışanları tarafından büyük destek görmüştü” dedi.

Nöbet tutan eğitim çalışanının ‘boş geçen derslere girme karşılığı’ ek ders ücreti alması gibi konunun kapsamını daraltan yaklaşımı kabul etmediklerini, ilk nöbet eyleminde olduğu gibi nöbetin ücretlendirilmesini ve norma sayılmasını talep ettiklerini belirten Eğitim İş Şube Başkanı Ebru Sungar, “Eğitim çalışanlarının gerçek temsilcisi olan sendikamız, emekçilerin gerçek özlük ve ekonomik haklarını geliştirmek için doğru ve haklı talepleri gerçek eylem biçimleriyle ortaya koymaktadır. Bu anlamda haklı taleplerimizin tekrar gündeme taşınması, nöbet görevinin yasal bir statüye sokulması, ücretlendirilmesi ve ek ders görevinden sayılarak norm kadro ile ilişkilendirilmesi için 17-21 Kasım 2014 ile 1-12 Aralık 2014 tarihlerini kapsayan haftalarda nöbet görevimizi yerine getirmeyeceğiz” diye konuştu.

Bu arada, okul önünde yapılan eylem ve basın açıklaması, çevrede toplanan öğrenciler tarafından ilgi ile izlendi.