Karaman Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Denetleme Şube Müdürlüğü tarafından öğrencilere 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanununun 134. maddesi ve Karayolları Trafik Yönetmeliğinin 178. maddesi hükümleri gereğince teorik ve uygulamalı eğitim verildi. Orta dereceli okul öğrencilerinin okul önlerinde ve geçitlerinde güvenli şekilde okula giriş ve çıkışlarını sağlamak amacıyla gönüllü olarak eğitime katılan 21 öğrenciye "Okul geçidi görevlisi" kimlik kartı verilerek, kendi okulları önünde göreve hazır hale getirildi.

Alparslan Ortaokulu, Hoca Ahmet Yesevi Ortaokulu, Mareşal Mustafa Kemal Ortaokulu, Mümine Hatun Ortaokulu, Siyahser Ortaokulu, Şehit Hakan Yılmaz İmam Hatip Ortaokulu ve Kemal Reis Ortaokulu öğrencilerinden oluşan “Okul Geçidi Görevlisi” grubu göreve başladıkları ilk günde göstermiş oldukları dikkat ve ciddiyet ile göz doldurdular.

Öğrencilere eğitim veren Trafik Tescil Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, “Öğrencilerimizin güvenliği açısından çok güzel bir uygulama oldu. Velilerimiz de sürücülerimiz de uygulamadan memnun kalarak, Emniyet Müdürlüğüne ve Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerine teşekkür ettiler” dediler.

Ayrıca öğrenciler, trafik kurallarına uymayan sürücüler hakkında "trafik kural ihlali tespit tutanağı" düzenleyebilecek. Tutanaklar, Trafik Polisi tarafından ceza makbuzuna dönüştürülerek, sürücülerin adresine gönderilecek.