Karaman Belediye Başkanlığı, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Orman İşletme Müdürlüğü arasında imzalanan protokol gereği “Okullar Hayat Olsun Projesi” kapsamında Şehit Durmuş Ali Uzun İlkokulunda gerçekleştirilen örnek okul ve bahçe düzenlemesinin açılış töreni yapılacak. 
Belediye Başkan Vekili Yunus GÖK tarafından yapılan açıklamada, 06 Aralık 2012 Perşembe günü saat 13:30’da yapılacak olan açılış törenine başta Sayın Valimiz, Belediye Başkanımız, İl Milli Eğitim Müdürü, Orman İşletme Müdürü ve Milli Eğitim Bakanlığı il temsilcileri olmak üzere; daire müdürleri, öğrenci velilerimiz ve çok sayıda halkımızın katılacağı belirtildi. 

Başkan Vekili Yunus Gök; “Karaman Belediyesi Milli Eğitim Müdürlüğü ve Orman İşletme Müdürlüğü ile yapılan protokol kapsamında örnek olarak seçilen okulumuza belediyemiz tarafından okulun genel bakımı, boya-badanası, kamelya ve dinlenme alanları, voleybol ve basketbol sahaları, çeşme, satranç alanı gibi her türlü ihtiyaçları karşılanmıştır.

Artık Şehit Durmuş Ali İlkokulu ve bahçesi öğrencilerin ve mahalle halkının oturup dinlenebileceği, tatil günlerinde piknik yapabileceği bir mekan haline gelmiştir. 

Diğer taraftan İl Milli Eğitim Müdürlüğünce açılan bilgisayar, İngilizce, okuma-yazma ve SBS kursları ile okul öğrencileri ve vatandaşlarımız her türlü sosyal ve kültürel etkinlikte bulunabilecektir. Örnek okul açılışına bütün vatandaşlarımız davetlidir.” dedi.