Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları çerçevesinde hazırlamış oldukları Comenius Projeleri kabul edilen Mareşal Mustafa Kemal İlkokuluyurtdışına gidiyor.

Mareşal Mustafa Kemal İlkokulu proje ekibleri Şube Müdürü Mehmet Akif DUMAN’ın da katılımıyla İl Milli Eğitim Müdürü Bekir AKSOY ’u ziyaret ederek projeleri hakkında bilgi verdiler. Ziyarette Mareşal Mustafa Kemal İlkokulu  Müdürü İbrahim SAYIK; “Our Amazing Treasure Nature- Bizim Şaşırtıcı Hazinemiz Doğa “adlı projemiz kapsamında okulumuz proje ekibinden üç personelimiz ve yedi öğrencimiz 05-09 Kasım 2012 tarihleri arasında Bulgaristan ‘ın Dobric şehrinde gerçekleştirilecek olan proje toplantısına katılacaktır. Projemiz süresince öğrencilerimizde çevre bilinci oluşturmayı hedeflemekteyiz’’ dedi.

Mareşal Mustafa Kemal İlkokulu proje ekiplerini ağırlamaktan dolayı memnuniyetini dile getiren İl Milli Eğitim Müdürü Bekir AKSOY yaptığı açıklamada:“ İlimizde 2005 yılından beri projeler kapsamında 379 öğrencimiz ile 649 idareci ve öğretmenimiz olmak üzere toplam 1028 kişi Avrupa ülkelerine giderek proje alanları ile ilgili staj ve inceleme yapma imkanı bulmuştur. Ayrıca, Avrupa’nın farklı ülkelerinden 682 öğrenci ve eğitimci ilimize gelerek Türk Milli Eğitim Sistemini inceleme fırsatı bulmuştur. Avrupa’daki eğitim kurumları ile ortaklaşa yapılan projeler aracılığıyla kültürler arası etkileşim sağlanmakta ve ülkeler arası bilgi ve tecrübe alışverişi sağlanmaktadır. Bu güzel çalışmayı ortaya koyan idareci ve öğretmenlerimize teşekkür ediyor, başarılar diliyorum.” dedi.