08 Haziran 2012 Cuma günü saat 09.00'da Yem Sanayi İlköğretim Okulunda düzenlenen karne dağıtım törenine Vali Yardımcısı Vekili Erkan İsa ERAT, İl Milli Eğitim Müdürü Bekir AKSOY, Şube Müdürü Selmani KARAÇAM, Eğitim Denetmenleri Başkanı Ahmet Saim DURGUN,Şube Müdürü Ömer KILIÇ öğrenciler, öğretmenler ve veliler katıldı.

Yem Sanayi İlköğretim Okulu öğrencilerinin halk oyunu gösterileriyle başlayan programda okul öğrencileri Vali Yardımcısı Vekili Erkan İsa ERAT'a ve İl Milli Eğitim Müdürü Bekir AKSOY'a çiçek takdim ettiler. Öğrencilere karnelerini vermek üzere sınıflara geçen Vali Yardımcısı ERAT karne dağıtımından önce minik öğrencilerle bir süre sohbet ederek yaz tatilini en iyi şekilde değerlendirmelerini ve bu süre içerisinde bol bol kitap okumalarını tavsiye etti.

1/B sınıfında gerçekleştirilen karne dağıtım töreninde sınıf öğrencilerinden Sinem ERKAN isimli minik öğrencinin okuduğu “Sakarya” şiiri Vali Yardımcısı ERAT ve protokol üyeleri tarafından büyük alkış alırken duygu dolu anların yaşanmasına neden oldu. Öğrencilere tatil boyunca okumaları için çeşitli kitaplar hediye eden Vali Yardımcısı Vekili ERAT ve protokol üyeleri daha sonra öğrencilere karnelerini verdi. İlk kez karne alacak olmanın heyecanını yaşayan minik öğrenciler tatillerini en güzel şekilde değerlendireceklerini ve önümüzdeki eğitim – öğretim yılına kendilerini en güzel şekilde hazırlayacaklarını belirtirlerken karnelerini almanın mutluğunu aileleri ile birlikte doyasıya yaşadılar.

Vali Yardımcısı Vekili Erkan İsa ERAT karne dağıtım töreninin ardından öğretmenler ve okul yöneticileri ile bir araya geldi. ERAT burada yaptığı konuşmada; “ Değerli Öğretmen arkadaşlarım; Öncelikle eğitim sevdalısı olan ve eğitime her türlü desteği veren Sn. Valimizin selam ve sevgilerini iletiyorum. Sn. Valimiz göstermiş olduğunuz çabalardan ve eğitim için yapmış olduğunuz katkı ve fedakarlıklardan dolayı sizlere teşekkür ediyor. Bugün itibariyle 2011- 2012 eğitim-öğretim yılının sonuna geldik. İlimize ve ülkemize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ünde dediği gibi ‘Yeni nesil sizlerin eseri olacaktır.

Bu noktada çok ehemmiyetli bir görev yapmaktasınız. Böylesine kutsal ve zorlu bir görevi başarıyla ifa ediyorsunuz. Görevinizi yerine getirirken göstermiş olduğunuz fedakarlık için hepinize teşekkür ederim. Çağdaş medeniyetlerin muasır seviyesine ulaşmak için sizler gereken çabayı, gereken her türlü gayreti gösteriyorsunuz, bizler ise bu gayretinizi herzaman görüyoruz ve görmekteyiz. İnşallah sizlerin bu gayretleri ile birlikte eğitim seviyemizi en üst seviyeye getirerek pekiştireceğiz. Sizlerde bu gün itibariyle kısa bir eğitimin ardından tatile ayrılacaksınız. Sizlere de şimdiden iyi tatiller diliyorum” dedi.

Karne dağıtım töreni verilen ikramın adından sona erdi.