BABAOĞLU KOLEJİNDEN OKUMA BAYRAMI
Babaoğlu Koleji 1. sınıf öğrencileri, okumayı yazmayı öğrenmenin mutluluğunu “Okuma Bayramı” programında aileleri ile paylaştı. Öğrenciler, Piri Reis Kültür Merkezi’nde salonu dolduran misafirlere heyecanlı ve keyifli dakikalar yaşattılar.
Program hakkında bilgi veren okul müdürü Mustafa Ün: ”1. sınıfa başlayan öğrenciler,   heyecanla sıralara oturdular. Günler haftalar, aylar geçti. Aldıkları eğitimle  hayata hazırlandılar. Minik öğrencilerimiz, öğrendiklerini yetenekleriyle birleştirdiler. 
Öğretmenlerimiz, Eda Yıldız, Emel Kalçık ve Şaban Erkarakoç eşliğinde  gerçekleştirdikleri “Okuma Bayramı”nda ailelerinin ve okulumuzun gurur kaynağı oldular. Hazırlanan program, şiirler, bando eşliğinde marşlar, müzikli dans gösterileri, İngilizce şarkılar ve okul marşımızın söylenmesiyle  devam etti. Bütün öğrencilere okuma belgelerinin verilmesiyle sona eren  programda,  görevlerini zevkle yerine getiren öğrenciler büyük alkış topladı. Programda emeği geçen bütün arkadaşlarıma ve öğrenci velilerimize çok teşekkür ederim.” dedi.
Okuma bayramı, yapılan ikramın ardından sona erdi.

 BABAOĞLU KOLEJİNDEN İNGİLİZCE GECESİ
Babaoğlu Koleji öğrenci ve öğretmenleri İngilizce Gecesi düzenledi. 
Piri Reis Kültür Merkezi’nde düzenlenen gece ile ilgili bilgi veren okul müdürü Mustafa Ün:” 2013-2014 Eğitim-öğretim yılının başında Cambridge Üniversitesi Yayınları ile bir protokol düzenledik. Amacımız okulumuzda İngilizce öğretimini en üst düzeyde vermek ve Babaoğlu Kolejinden mezun olan bir öğrencinin dünya standartlarında İngilizce öğrenmesini sağlamaktı.
Yıl içerisinde çalışmalarımız hep bu doğrultuda oldu. Öğretmenlerimiz Pınar Varol Çağlar, Emine Sarı, Ayşe Pınar, Sevim Gökbulut, Merve Yüksel Armağan, Cansu Çağlar Akın ve öğrencilerimiz derslerde  yoğun çaba göstererek bu yıl hedeflediğimiz düzeye ulaştılar. Sayısız etkinliklerle derslerimizi süsledik. Yıl boyunca öğrenilenleri bu gecede öğrenci velilerimizle de paylaşalım istedik. Güzel bir gece olduğuna inanıyoruz. Ayrıca hafta sonu 4, 5, 6 ve 7. sınıf öğrencilerimizden bazıları İngiltere’ den gelecek olan eğitimciler tarafından yapılacak ESOL sınavlarına girecekler. Öğrencilerimize başarılar diler, gecede emeği geçen İngilizce öğretmenlerimize, onlara yardımcı olan mesai arkadaşlarıma, öğrenci velilerimize ve öğrencilerimize teşekkür ederim.” dedi.