Okuma Zamanı projesi kapsamında Eğitimci Yazar Ali Erkan Kavaklı okumanın zeka gelişimi üzerinde etkisi ile ilgili ilimiz okullarında öğrencilere seminer verdi.

İlk olarak İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu’nu ziyaret eden Yazar Ali Erkan Kavaklı, ziyaretin ardından İki gün, beş farklı okulda gerçekleşen seminerlerle öğrencilere beyin gelişimi, zekayı etkileyen faktörler, eğitimde ödüllendirme konularında akademisyenlerden ve tarihimizden örnekler sunarak başarıya giden yolda okumanın önemini anlattı.

Beynin okuma yoluyla kapasitesinin attığını ve daha güçlü hale gelerek yaşlılığa karşı dirençli olduğunu ifade eden Kavaklı, okuma alışkanlığının genlere işleyerek kalıtsal yolla aktarıldığını ifade etti.

Karaman Anadolu Lisesi, İrfan Ataseven Fen Lisesi, Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Toki Anadolu Lisesi’nde gerçekleşen programın öğrenciler tarafından ilgiyle dinlendiği ve öğrencilerin sorularıyla seminere aktif olarak katıldığı görüldü. Dr. Sadık Ahmet İlkokulu’nda velilerle buluşan eğitimci yazar, velilere “Ahlaklı ve Zeki Çocuk Yetiştirme Sanatı” konulu seminer verdi.

Öğrenciler ve veliler, seminer sonunda günün hatırası olarak Eğitimci Yazar Ali Erkan Kavaklı’ya kitaplarını imzalattılar.