İlimiz Yeni Bir İmam Hatip Lisesine Kavuşuyor
Arapça ve İngilizce eğitimin ağırlıklı olacağı Ömer Dinçer Anadolu İmam Hatip Lisesi 2014-2015 eğitim öğretim yılında öğrenci alarak hizmete açılacak.

Hemşehrimiz Milletvekili Ömer Dinçer’in bakanlığı döneminde temeli atılan Anadolu İmam Hatip Lisesi, yapımı tamamlanarak 2014-2015 eğitim öğretim yılında eğitime açılacak. Yabancı dil eğitiminin yoğun olarak verileceği okulun, ülkemizin sayılı şehirlerinde örnekleri bulunuyor.

Tercihle öğrenci alacak olan Anadolu İmam Hatip Lisesi, sahip olduğu özellikleriyle yalnız ilimizin değil, bölgemizin de eğitim ihtiyacını karşılayacak. Bu yıl hazırlık sınıflarına öğrenci kaydı gerçekleştirilecek olan lisede, 24 kişilik sınıflarda eğitim görülecek. Hazırlık sınıfında Arapça ağırlıklı olmak üzere İngilizce eğitimi de verilecek. İlerleyen yıllarda yurt dışı programları ile yabancı dil eğitimi desteklenecek olan öğrencileri; modern bir anlayışla, değerlerine bağlı ve dünya ile rekabet edebilecek donanımı kazanmış bireyler olarak yetişecek.

Ömer Dinçer Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde yapılan 300 kişilik yurt binası, öğrencilerin barınma ihtiyacını giderecek. Ayrıca okul bünyesinde bulunan açık ve kapalı spor alanları ve konferans salonu ile sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerle öğrencilere sağlıklı bir gelişim imkânı sunulacak.