Hafta sonu bir dizi ziyaret ve temaslarda bulunmak üzere Karaman’a gelen Milli Eğitim Eski Bakanı Ömer Dinçer, Boyalıtepe köyünde kendi ismini taşıyan “Boyalıtepe Ömer Dinçer İlkokulu”açılışına katıldı.
Açılış törenine Ömer Dinçer’in yanı sıra aile bireyleri de katılarak bu güzel ana eşlik etti. Törene Milletvekilleri Lütfi Elvan, Mevlüt Akgün, Vali Murat Koca, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Mustafa Akış, protokol üyeleri, daire müdürleri, Ak Parti İl Teşkilatı, köylüler ve vatandaşlar katıldı.
Bifa Lisesinin sunduğu halk oyunları gösterilerinin ardından konuşan Milli Eğitim Eski Bakanı Ömer Dinçer, “Bugün burada çok özel bir anı sizlerle yaşıyorum. Ümit ediyorum ki, Bu okuldan nice Ömer Dinçer’ler yetişecek.”diyerek katkıda bulunan herkese şükranlarını sundu.
Ayrıca konuşmasında “Gameni” isminin nereden geldiğini araştırdığını belirten Dinçer, köyün tarihçesini de hemşehrileri ile paylaştı. Yapılan konuşmaların ardından 5 derslikli Ömer Dinçer İlkokulu kurdelesi Dinçer ailesinin de katılımı ile kesilerek hizmete açıldı.
Ömer Dinçer okulda sınıfları gezerek Okul Müdürü Özgür Mithat Celal’dan bilgiler aldı. Daha sonra 1 anasınıfı da bulunan okulda öğrencilere okuma kitabı ve ağız bakım setlerinden oluşan çeşitli hediyeler verildi. Dinçer daha sonra  açılışın ardından köylülerin sorunlarını dinleyerek mini bir toplantı düzenledi.