Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Bölümü mezunları atama ve lisans tamamlama yönünden sıkıntılar yaşadıklarını aktararak, “Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Bölümü 2013 Ön Lisans mezunuyum. Mezun olduğumdan beri girmediğim sınav kalmadı, başvurmadığım iş kalmadı. Geçici olarak 2013 ve 2014 Okul Öncesi Ücretli Öğretmenlik deneyimim oldu, geçici de olsa öğretmenlik duygusunu tattım. Allah nasip etti kısa süreli çalıştım çok şükür yine de.
Çocuk Gelişimi Ön Lisans Mezunları hep böyle geçişi işlerle uğraşıyor ve özel kurumlarda tabir edilen Yardımcı Ablalık kelimeleri var hep, verilen ücretler çok az 300 ve 700 TL arası veriliyor ücreti ve sigortasız çalıştırıyor çoğu yer hem maaşları az oluyor hem sigorta vermiyor çoğu yer. Biz o kadar okuyalım edelim o kadar masraf edelim sonuç böyle olsun.
KPSS Ön Lisans düzeyinde Çocuk Gelişimi olarak bölümümüzde tonlarca sayısı belli değil iken mezun sayısı çok var olmasına rağmen şaka gibi Devletimizin bölümümüze ayırdığı kadro sayısı sadece 1 kişi sanki 1 kişi mezun oluyor ki 1 kişi kadro tahsis ediliyorlar.  Çocuk Eğiticisi unvanı ile atanabiliyoruz ama ne atama ne atama şaka gibi 1 tane dalga geçer gibi eşek şakası denen cinsten.
Gelelim Lisans Tamamlama Meselesine; Dikey geçiş sınavı ile lisans tamamlamaya geçişte Okul Öncesi Öğretmenliği, Çocuk Gelişimi bu iki bölüme lisans tamamlama hakkı tanınmaktadır. Ancak kontenjanlar çok az sayıda ve Devlet üniversitelerine zar zor yerleşen olmakta ve geriye kalan arkadaşlarda yerleşememektedir kontenjan az olduğundan dolayı. Özel üniversiteler desek harç ücretleri çok yüksek olduğu için maddi sebeplerden ötürü tercih etme şansımız olmamaktadır Özel Üniversitede lisans tamamlamak her kula ne yazık ki nasip olmuyor. Bizde böyle her sene bu sıkıntılarla uğraşmakta ve bunları yaşamaktayız ve hala bu bölümü okuyanlar devam etmekte ve mağduriyet kat be kat artmaktadır.
Çocuk Gelişimi Programı okumak bana bir fayda sağlamadı, hep bu sıkıntıları yaşıyorum. Mezun olduğumdan beri çaresizlikten Anadolu Üniversitesi(AÖF FAKÜLTESİ) Sosyoloji bölümünü okumaktayım. Bu bölümü de çaresizlikten okuyorum belki mezun olursam ekmek kapısı olur bana diye bir umut deyip başladım bu bölüme. Tabi okumakta para her ne kadar Açık öğretim Fakültesi de olsa harç ücreti sınavlara bir gün önce bir yerde kalma masrafı yol masrafı yine maliyetli oluyor. Sonuçta ailemizin eline bakıyoruz, herkes ne okuyorsun senin okul bitmedi bırak okumayı gibisinden demeleri ve insanın şevkini kırması her gün saat başı nette yüzlerce iş ilanlarına bakıp Çocuk Gelişimi Ön Lisans Mezunlarına göre kendilerine uygun her gün iş ilanlarına bakmakla doğru düzgün bir iş bulamıyorken veya böyle zar zor iş bulmamasına rağmen uzun süreli olmuyor çalışmak. Herkesin bir tanıdığı oluyor bakıyorsun adam aynı bizim gibi 2 yıllık mezunsun bakıyorsun Okul Öncesi Öğretmenliği yapıyor. Adalet bu mudur? Milletin tanıdığı var şak diye iş bulsun iyi maaş alsın bizde böyle her gün iş arayalım bakalım edelim sürünelim millet rahatça iş bulsun.
Son olarak Sağlık Ön Lisans Mezunlarına 2015 ve 2016 döneminde Sağlık Ön Lisans Mezunlarına Sınavsız Uzaktan Lisans tamamlama hakları tanıdılar. Onlar güzelce Lisans tamamlayacaklar zaten Sağlık Ön Lisans Mezunları Lise ve Ön lisans Düzeylerinde KPSS alımlarında belirli bölümler hariç atamaları rahat kolaylıkla yerleşebiliyorlar, ekmeklerini eline alıyorlar. Her yönden şanslılar bir bizi gördükleri yok. O kadar Devlet Üniversiteleri, Özel üniversiteler Uzaktan Eğitim Açık Öğretim Sınavsız 2.üniversite olarak okumak isteyenler bu yönlerden hak tanımışlardır Çocuk Gelişimi 2 yıllık okuyanların sayısı her yönden hak tanınıyor, sonra 2 yıllık olarak mezun olunca bir güzel evde oturuyoruz. Acaba bu bölümü evde oturmak için mi okuduk çok merak ediyorum çalıştığımızın hakkını bile alamıyoruz nerde adalet. Bizim sorunlarımız hep bunlardan ibaret günden güne mezun sayısı arttıkça Çocuk Gelişimi Ön Lisans Mezunlarının Sorunları çoğalıyor! Umarım birileri görür bizleri de bu Çocuk Gelişimi Ön Lisans Mezunları kimler derler birazcık bu bölümü araştırırlar da bizi anlarlar umarım.” dediler.