Karaman Anadolu İmam Hatip Lisesi, öğrenci kulüplerinden olan Sarı Çiçek Düşünce ve Sanat Topluluğu tarafından düzenlenen programın oturumunu Fatma Üstün yönetirken; Hüsna Nur Türk Hz.Hacer ve Zemzem; Ayşe Erdoğan ise Hz.Hacer ve Kurban başlıklı bildirilerini sundular.  Dünyanın değiştiğini ve değişen dünyada ister istemez kadınların da değiştiğine dikkat çeken Fatma Üstün, değişen bu dünyada birilerinin istediği gibi değil, Allah’ın istediği gibi bir kadın olmanın ancak İslâm tarihindeki kadın simaları tanımakla mümkün olduğunu belirterek: “Dünya değişiyor ve bu değişimde hiç kimse kadının olduğu gibi kalmasına izin vermeyecek. Hatta bize kadın hakları diyenler, bize sen de hayatını yaşa diyenler bize bir Hz.Hacer olun demeyecekler. Bunun için biz kimliğimizle ve kişiliğimizle yaşamamız gerekiyor. Bu programı da bu amaçla düzenleniyoruz. İnşallah okullarımız kapanıncaya kadar her cumartesi burada  okulumuz Karaman Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin ve KAİMDER’in katkılarıyla Sarı Çiçek Düşünce ve Sanat Topluluğu olarak İslam tarihinden ve İslâm dünyasından kadın simaları anlatmaya devam edeceğiz. ”dedi.  
Hz. Hacer ve Zemzem başlıklı bildiriyi sunan öğrencilerden Hüsna Nur Türk ise günümüzde her Müslüman kadının Hz. Hacer’in tevekkülünü, imanını, aşkını ve gayretini kendisine örnek alması gerektiğini belirterek: “Hz.Hacer her şeyiyle tamam olan bir şehirden ayrılıp, ayrılmak zorunda kalıp da bir çölün ortasında çocuğuyla birlikte kaldığında modern insanlar gibi “niçin ben?”diye sormak yerine Allah istediyse vardır bir hayır dedi. Ama o modern insan gibi, modern kadın gibi oturup Cennet’ten bir sofra gelmesini beklemek yerine önce bir insan, bir kadın, bir anne olarak kalktı ve ıssız çölün ortasında, Safa ile Merve’nin arasında koşmaya başladı. Biz bugün Müslümanlar olarak Hac’da ya da umrede sa’y ediyoruz; yani her birimiz o gayreti, o koşuşturmayı yaşıyoruz bir insan olarak. Zira sa’y bu anlamda insanı ve insanın gayretini temsil eder. Yani her Müslüman sa’y ederken Hz.Hacer’in rolündedir. Bildiğimiz gibi Hz. Hacer’in bu arayışı başarısızlıkla sonuçlandı; ama Allah böylesi bir gayreti bir mucizeyle, zemzemle ödüllendirdi. Bugün bize düşen sorunlarımızın çözümünde bir mucize beklemekten önce gayretli olmamızdır.” dedi. 
Hz. Hacer ve Kurban başlıklı bildiriyi sunan Ayşe Erdoğan ise tüm annelerin evlâtlarına kurban olabileceğini; ama her annenin evlâdını n kurban olmasına rıza gösterecek bir inanca ve imana ulaşmasının ise çok daha büyük bir erdem olduğuna dikkat çekti. Erdoğan konuşmasında insan olarak, kadın olarak herkesin çok sevdiği değerlerin, insanların ya da eşyaların olduğuna dikkat çekerek “iman yeri geldiğinde Allah’ın rızası adına bu eşyaların, sevdiklerimizin kurban edilmesine razı olabilmektir.” dedi. Geçmişte başörtüsü için okullarından ayrılan öğrencilerin Allah’ın rızası adına üniversiteden vaz geçebilmesinin ya da Mısır’da şehit düşen Esma’nın bu uğurda canından vaz geçebilmesinin de bu anlamda birer örnek olduğuna dikkat çeken Erdoğan “Müslüman kadın Hz.Hacer’den imanı, inancı, tevekkülü, gayreti öğrenmelidir.” dedi.
Program öğrencilerden Emine Yüce’nin yaptığı dua ile son buldu.