Karaman Eğitim Gönüllüleri Derneği (KAREGDER)  ve Karaman İl Müftülüğü ’nün ortaklaşa yürüttüğü proje kapsamında Peygamber Efendimiz ’in hayatından sınava girecek öğrenci sayısı 16 bine ulaştı. ‘Seç Yıldızını Yaşat Adını’ projesi altında 10 bin adet fidanın da dikileceği etkinliklerde öğrenciler 4 ayrı kategoride 24 Mart 2012 tarihinde belirlenen okullarda sınava girecekler. KAREGDER Başkanı Yahya Okçu, yaptığı açıklamada Peygamber Efendimizin hayatının, öğrenciler tarafından okunarak öğrenilmesi amacıyla başlatılan söz konusu projenin aynı zamanda sosyal bir sorumluluk içerdiğine dikkatleri çekti. Okçu, yapılacak sınava 16 bin öğrencinin dışında Karaman Ceza İnfaz Kurumu’ndaki 250 hükümlü ve tutuklunun da sınava gireceğini belirterek Türkiye’de bir ilke imza atılacağını dile getirdi. Okçu, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi öğrencilerinin de 2 ayrı kategoride sınava girmesi noktasında çalışmaların olduğunu ifade ederek “Okuma kültürünün azaldığı günümüzde, okunması ve bilinmesi gereken en kutlu insanın, Efendimizin hayatının, öğrenciler tarafından okunarak öğrenilmesi amacıyla başlatılan bu proje aynı zaman da sosyal bir sorumluluk içeriyor. Bizler Karaman da bu kitap okuma projesi ile aktif ve gönüllü olarak Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül'ün himayesinde süren 'Türkiye Okuyor' projesini desteklemiş oluyoruz. Bu projeyle Türkiye de bir ilki gerçekleştirmiş oluyoruz.


Günümüz insanında azalan duygu ve düşünceleri gelecek nesillere öğretebilmenin en önemli adımlarından biri çocuklarda ve gençlerde Peygamber Sevgisini yeşertebilmeye bağlıdır. Bir kişiyi sevebilmenin yolu onu tanımaktan geçer. Peygamber Efendimizi tanıyan gençler onu daha çok sevecek ve O’na ait olan merhameti, vefayı, güveni, hoşgörüyü, nezaketi, doğruluğu öğrenmiş olacak.” dedi.
Okçu, 7 Nisan tarihinde Demosan Otel’de geniş katılımlı bir ödül töreninin olacağını söyleyerek 22 Nisan tarihinde de projenin ikinci ayağında ’10 bin Sahabe için 10 bin fidan’ dikiminin olacağını ifade etti. Okçu “Bu etkinlikle Peygamber Efendimizin (s.a.s)  “Onların her biri birer yıldızdır…” dediği sahabelerin isimlerini fidan bağışı yapan kişilerin isimleriyle birlikte bir fidanın bağrında misafir etmeyi hedefliyoruz. Her dikilecek fidan için bir sahabe ismi ve fidan bağışı yapan kişinin ismi künye olarak fidana takılacak. O yıldızların her biri Karaman’ın bağrında parlayıp, etrafını yeşertecek. Daha yeşil bir Karaman için tüm Karaman halkından kampanyamıza ilgi ve destek bekliyoruz. Her birey kendi ve yakınları adına bir fidan bağışlayarak, bir sahabenin hatırasını sinesine misafir etmiş olacak. Fidan dikim yerleri Kılbasan Kasabası ve Urgan Mahallesi olarak belirlendi.” dedi.