Uludağ Üniversitesi Rektörü Kamil Dilek, Orhangazi ilçesinde yapımı süren yüksek okul binası inşaatını inceledi.

Rektör Kamil Dilek, Orhangazi Meslek Yüksek Okulu için Asil Çelik A.Ş. tarafından yaptırılan üniversite binası inşaatında incelemelerde bulundu. Yetkililer, yağman yağmura ve şantiye alanı çamur deryası olmasına rağmen inşaatı süren bütün blokları gezerek incelemelerde bulundu. 3 bloktan oluşan binadaki incelemenin ardından Dilek, Kaymakam Mustafa Selman Yurdaer ve Belediye Başkanı Neşet Çağlayan’la birlikte toplantı yaptı.

Kaymakam Yurdaer, inşaatın aralık sonunda tamamlanmasını planladıklarını belirterek, “İlçedeki bazı kuruluşlarımızla görüştük. Acil ihtiyaçlar konusunda destek sözü aldık. Kampus alanının dış duvarını ilçemizdeki madenciler yaptıracak. Belediyemiz doğalgaz için Armagaz ve EPDK ile görüşmelere başladı” dedi.

Başkan Çağlayan da, BUSKİ ile birlikte alt yapı, kanalizasyon ve üst yapı konusunda çalışma yapacaklarını söyledi.

Orhangazi MYO’nun 2015-2016 eğitim ve öğretim yılında hizmete sokulması, yeni eğitim dönemi kayıtlarının da yine inşaatı tamamlanacak olan bu kampusta yapılması kararlaştırıldı. Asil Çelik adına heyette yer alan Hüseyin Keçeci, binayı 24 Aralık tarihi itibarı ile tamamlayacaklarını belirtti. Rektör Kamil Dilek, çevre düzenlemesi ve diğer üst yapı çalışmaları ile ilgili olarak üniversitenin ilgili bölümlerinin çalışma yapacağını ifade etti.