Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen toplantıya Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu, Üniversite dekanları, Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürleri ve aday öğretmenler katıldı. Toplantı da konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu, Bakanlığın başlatmış olduğu bu uygulamanın önemini vurguladı. Bu uygulama ile birlikte aday öğretmenlere tecrübeli öğretmenlerin öğretmenlik mesleği ile ilgili bilgi aktaracağını belirten İl Müdürü Sultanoğlu, bu yıl ilk kez ülke genelinde gerçekleşen bu seminerle birlikte aday öğretmenlerin performansının artacağını ifade etti. 
Ardından KMÜ Rektörü Prof. Sabri Gökmen tecrübelerini aday öğretmenlerle paylaştı. Aday öğretmenlere yaradılışa uygun hareket edin diyen Rektör Gökmen, ‘’Yaratılış fıtratında sevmek vardır. Öğrencilerinize sevgi ile yaklaşın. Rabbimizin bizi yaratmasının mayası sevgidir. Orijinal yazılımımız sevgidir. O yüzden orijinal yazılıma uygun hareket edin ve öğrencilerinize sevgi dolu yaklaşın ki onlar sizi bir ömür unutamasın.’’ dedi.
Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen hayatından örnekler vererek aday öğretmenlere hayatları boyunca unutamayacakları bir ders verdi.