Eğitim ve öğretime yapılan yatırımın insana ve ülkenin geleceğine yapılan yatırım olduğunun bilinci ile yapımı devam eden Orta Öğretim kampusüne, Belediye olarak ciddi destek verdiklerini ifade eden Uğurlu, şu bilgileri verdi:

“Belediye olarak projenin hazırlanması ve ihale süreci içerisinde bizzat bulunduk. Elmaşehir Mahallesi 1. Toki arkasında bulunan 374 bin metre karelik alan, Belediye Meclisimizin onayıyla, Milli Emlak Müdürlüğü aracılığıyla Milli Eğitim Müdürlüğü’ne okul yapılması kaydıyla bedelsiz olarak devredildi. Türkiye’de ilk defa uygulanacak olan Orta Öğretim Kampüsünün ana faydası; Birçok okulun ihtiyacı olan pansiyon, kapalı spor salonu, konferans salonu gibi eğitim yapılarının müşterek olarak kullanılacak olmasıdır. Şu an Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi ve Anadolu Otelcilik ve Turizm Lisesi’nin temelleri atılmıştır. Ayrıca Anadolu Sağlık Meslek Lisesi, Nefise Sultan Kız Meslek Lisesi, Endüstri Meslek Lisesi, Üstün Zekâlı ve Zihinsel Engelli Okulları, Spor Salonları ve Çok Amaçlı Salonların yapılması planlanmaktadır. Bu proje tamamlandığında, ülkemizde örnek bir proje olarak gösterilecektir. 

Ayrıca bu projenin ilimizde pilot olarak uygulanması için emeği geçen hemşehrimiz ve eski Milli Eğitim Bakanımız Sayın Nimet Baş’a (Çubukçu), Milli Eğitim Bakanımız Sayın Ömer Dinçer’e ve Milletvekillerimize teşekkür ederiz.”