Karaman’da Hayrat Vakfı ile Millî Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü arasında imzalanan protokol kapsamında Osmanlı Türkçesi kursları başlayacak.

Tarihî Türkiye Türkçesi olarak tarif edilen Osmanlıca kurslarına Karaman’da yoğun ilgi olduğunu kaydeden Hayrat Vakfı Karaman İl Koordinatörü Erkan Şeker, kurslarının tamamen ücretsiz olduğunu hatırlattı.

Geçen bir yıllık dönemde Karaman’da Osmanlı Türkçesi’ne karşı ciddi bir farkındalık oluştuğunun altını çizen Şeker, "Kurslara katılan her alandan kursiyerlerimiz, Osmanlıca'nın zor olmadığını, kısa bir zamanda güzel neticeler alabileceklerinin farkına vardılar. Bazı kursiyerlerimiz babasından ve dedesinden kalan Osmanlıca belgeleri okumaya başladılar. Kurslara katılan üniversite öğrencileri de kursların kendi okul derslerine çok faydalı olduğunu ifade etmektedirler” dedi.

Yeni dönem kurs kayıtları devam ediyor

İl Koordinatörü Şeker, yeni dönem Osmanlı Türkçesi kursları ile ilgili şu bilgileri paylaştı:

“Yeni dönem kurslarımız 2013 Ekim ayında başlayacaktır. Eğitim mödülümüz 4 kurdan müteşekkildir.

1. Kur: Osmanlıca'da Kolay Metinler olup, yeni başlayanlara yöneliktir.
2. Kur: Osmanlıca Türkçesi İmlâsıdır.
3. Kur: Osmanlıca'da Arapça ve Farsça Kaideler.
4. Kur: Arşiv ve Edebî Metinleri Okuma’dır.

Yeni dönem için kayıt yaptırmak isteyenler Halk Eğitim Merkezi'ne ya da  www.osmanlicaegitim.com adresinden kayıtlarını yaptırabilirler.”

Karaman’da 2012 Mart ayında başlayan kurslara bu güne kadar toplamda 381 kursiyer kayıt yaptırmış ve kursu başarıyla tamamlayanlara sertifikaları verilmişti.